• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Chili sin carne taco cups

Voor 4 gevulde taco cups:


🌱 Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 pepertje (of iets anders pikant)
  • 1 el paprika poeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gember
  • Scheut(je) rode wijn
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gr kerstomaatje
  • 320 gr linzen (1 blik)
  • 300 gr maïs (1 blik)
  • 70 gr tomatenconcentraat (1 klein blikje)
  • 200 gr vegan gehakt (1 pakje)
  • Peper & zout
  • 4 wraps
  • Optioneel: wat vegan strooikaas (ik gebruik violife grated mozarella)
  • Voor de guacuamole: 2 advocado’s, 2 teentjes look, peper en zout

➡️ Bereiding

  • Snij de sjalotten in stukjes en stoof aan in een scheutje olijfolie
  • Snij het pepertje fijn en voeg toe
  • Voeg de kruiden toe en laat even meebakken
  • Blus met de rode wijn
  • Snij de paprika en de kerstomaatjes in stukjes en voeg toe
  • Laat een kwartiertje of langer sudderen op een middelhoog vuurtje met het deksel op de pot. Roer af en toe
  • Bak terwijl het vegan gehakt in een pannetje.
  • Voeg de linzen, maïs, tomatenconcentraat en het vegan gehakt toe
  • Kruid af met peper & zout naar smaak
  • Laat de saus nog een kwartiertje op een laag vuurtje pruttelen, zonder het deksel op de pot. Roer af en toe
  • Maak terwijl de guacuamole: mix de advocado’s met 2 teentjes look en wat peper en zout
  • Vouw de wraps tot cups en leg ze in een bakvorm
  • Laat de wraps ong 10 min in een oven van 180°. Hou ze in de gaten en zorg dat ze niet aanbranden.
  • Laat ze even rusten als ze uit de oven komen, om ze te laten verharden
  • Vul de wraps met de saus en doe er wat guacuamole op
  • Doe er eventueel wat vegan strooikaas over
  • SMAKELIJK

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Witloofrolletjes
Turkse pide met aubergine
  • Elara by LyraThemes