Voor 4 gevulde taco cups:
🌱 Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 2 sjalotten
- 1 pepertje (of iets anders pikant)
- 1 el paprika poeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gember
- Scheut(je) rode wijn
- 2 rode paprika’s
- 500 gr kerstomaatje
- 320 gr linzen (1 blik)
- 300 gr maïs (1 blik)
- 70 gr tomatenconcentraat (1 klein blikje)
- 200 gr vegan gehakt (1 pakje)
- Peper & zout
- 4 wraps
- Optioneel: wat vegan strooikaas (ik gebruik violife grated mozarella)
- Voor de guacuamole: 2 advocado’s, 2 teentjes look, peper en zout
➡️ Bereiding
- Snij de sjalotten in stukjes en stoof aan in een scheutje olijfolie
- Snij het pepertje fijn en voeg toe
- Voeg de kruiden toe en laat even meebakken
- Blus met de rode wijn
- Snij de paprika en de kerstomaatjes in stukjes en voeg toe
- Laat een kwartiertje of langer sudderen op een middelhoog vuurtje met het deksel op de pot. Roer af en toe
- Bak terwijl het vegan gehakt in een pannetje.
- Voeg de linzen, maïs, tomatenconcentraat en het vegan gehakt toe
- Kruid af met peper & zout naar smaak
- Laat de saus nog een kwartiertje op een laag vuurtje pruttelen, zonder het deksel op de pot. Roer af en toe
- Maak terwijl de guacuamole: mix de advocado’s met 2 teentjes look en wat peper en zout
- Vouw de wraps tot cups en leg ze in een bakvorm
- Laat de wraps ong 10 min in een oven van 180°. Hou ze in de gaten en zorg dat ze niet aanbranden.
- Laat ze even rusten als ze uit de oven komen, om ze te laten verharden
- Vul de wraps met de saus en doe er wat guacuamole op
- Doe er eventueel wat vegan strooikaas over
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten