De beste vegan parmezaanse kaas is die van Gondino. Deze kaas kan je kopen in de ekoplaza. Daarnaast kan je ook in Delhaize de vegan parmezaanse kaas van Nurish vinden.
In de Albert Heijn kan je ook lekkere voorgemaakte vegan pesto vinden van Purotaste (groene én rode!)
Voor dit gerecht met pesto gebruik ik de lekkere malse vegan filetstukjes van Garden gourmet, te koop in de meeste grote supermarkten.
Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- Voor de pesto: 15 gr pijnboompitten, 1 teentje look, 25 gr vegan parmezaanse kaas, 2 el olijfolie, 15 gr basilicum (blaadjes van 1 plantje), snuifje peper
- Scheutje olijfolie
- 1 rode ui
- 160 gr vegan filetstukjes
- 150 gr kerstomaatjes
- 125 ml plantaardige room (ik gebruik sojaroom)
- pasta voor 2 personen
- 30 gr pijnboompitten
- 2 handjes rucola
➡️ Bereiding
- Kook de pasta gaar (1 minuut minder lang dan op de verpakking staat)
- Maak de pesto: rooster de pijnboompitten in een droge pan en mix samen met de andere ingrediënten. De olie doe je al mixend, lepel per lepel erbij.
- Snij de ui en bak aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de vegan filetstukjes toe en laat meebakken
- Voeg de zelfgemaakte pesto toe (of 2 eetlepels van een potje pesto)
- Voeg de plantaardige room toe
- Voeg de kerstomaatjes toe en laat de saus even pruttelen
- Meng de pasta onder de saus en laat nog 1 minuutje op het vuur
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan en strooi ze over de pasta, samen met de rucola
- SMAKELIJK