Je kan de vidéetjes zelf maken, dat heb ik 1 keer geprobeerd en dat was meteen ook de laatste keer.
Gelukkig zijn die van boni uit de @colruyt vegan!
Maar eigenlijk hoeft een videetje niet echt voor mij, want dan kan ik meer van de vol-au-vent zelf eten.
Vegan kipstukjes en vegan gehakt kun je intussen van allerlei soorten merken vinden in de supermarkten. Ik gebruik de vegan kipstukjes van de vegetarische slager en het vegan gehakt van garden gourmet. Het vegan gehakt van blue butchers vormt minder goed balletjes.
Voor 2 personen
🌱 Ingrediënten
- 200 gr vegan gehakt
- 2 el paneermeel
- 1 à 2 teentjes look
- 250 gr champignons
- 40 gr + een klontje sojaboter
- 160 gr vegan filetstukjes
- 2 x 500 ml groentenbouillon
- 40 gr sojaboter
- 40 gr bloem
- 1 dl sojaroom
- peper & zout
- een paar druppeltjes citroensap
➡️ Bereiding
- Snij de champignons en bak ze samen met de geperste look in een klontje sojaboter
- Voeg de vegan filetstukjes toe en laat samen verder bakken
- Zet de champignons met de filetstukjes opzij
- Meng het gehakt met het paneermeel en laat 5 minuutjes koken in 500 ml groentenbouillon.
- Bak de balletjes nog even kort aan in een pan en zet opzij
- Maak de saus: smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat even bakken tot je koekjes ruikt. Zet het vuur uit en voer al roerend beetje bij beetje de bouillon toe.
- Ga met een klein lepeltje langs de randen onderaan de pot zodat al het bloem opgelost raakt in de saus.
- Breng de saus terug aan de kook om in te laten dikken
- Kruid af met peper & zout
- Voeg de sojaroom en een paar druppeltjes citroensap toe
- Meng er de balletjes en de champignons met de filetstukjes door
- Warm de videétjes op in de oven en vul met de vol-au-vent
- Ik serveer de vol-au-vent hier met kroketten, because kroketten
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten