• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Thaise waterzooi

Mijn sterk vereenvoudigde en vegan versie van de thaise waterzooi van @jerremeus
Limoenblaadjees, boksoi en vegan vissaus vond ik in de aziatische supermarkt, al de rest vind je in de gewone supermarkt.

Voor 2 á 3 personen:


🌱 Ingrediënten

  • 1 liter water + 2 blokjes groentenbouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 chilipeper
  • 2 stengels citroengras
  • 1 stuk verse gember
  • 1 handvol limoenblaadjes
  • Scheutje vegan vissaus
  • ong 400 gr boksoi
  • 1 kleine broccoli (ong 300 gr roosjes)
  • ong 200 gr boontjes
  • ong 400 gr aardappelen
  • ong 160 gr vegan kipstukjes (ik gebruik die van de @vegetarischeslager )
  • Een paar blaadjes verse koriander
  • Peper en zout

➡️ Bereiding

  • Meng de groentenbouillon en de kokosmelk in een grote pot en breng aan de kook
  • Snij de chilipeper, citroengras en gember in grove stukken en voeg toe aan de bouillon
  • Voeg de limoenblaadjes en de vegan vissaus toe en laat het geheel ong een uurtje verder pruttelen op een laag vuurtje
  • Kook de boksoi, de broccoli roosjes en de boontjes achtereenvolgens beetgaar. Spoel de groenten telkens af met koud water zodat ze hun groene kleur behouden
  • Schep de chilipeper, citroengras, gember en de limoenblaadjes uit de bouillon
  • Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
  • Voeg de aardappelen en de vegan kipstukjes toe aan de bouillon
  • Als de aardappelen gaar zijn, voeg dan de beetgare groentjes toe en laat opwarmen in de bouillon
  • Kruid af met peper, zout en koriander naar smaak
  • SMAKELIJK

Bericht navigatie

Thumbprint koekjes
Paté
  • Elara by LyraThemes