Mijn sterk vereenvoudigde en vegan versie van de thaise waterzooi van @jerremeus
Limoenblaadjees, boksoi en vegan vissaus vond ik in de aziatische supermarkt, al de rest vind je in de gewone supermarkt.
Voor 2 á 3 personen:
🌱 Ingrediënten
- 1 liter water + 2 blokjes groentenbouillon
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 chilipeper
- 2 stengels citroengras
- 1 stuk verse gember
- 1 handvol limoenblaadjes
- Scheutje vegan vissaus
- ong 400 gr boksoi
- 1 kleine broccoli (ong 300 gr roosjes)
- ong 200 gr boontjes
- ong 400 gr aardappelen
- ong 160 gr vegan kipstukjes (ik gebruik die van de @vegetarischeslager )
- Een paar blaadjes verse koriander
- Peper en zout
➡️ Bereiding
- Meng de groentenbouillon en de kokosmelk in een grote pot en breng aan de kook
- Snij de chilipeper, citroengras en gember in grove stukken en voeg toe aan de bouillon
- Voeg de limoenblaadjes en de vegan vissaus toe en laat het geheel ong een uurtje verder pruttelen op een laag vuurtje
- Kook de boksoi, de broccoli roosjes en de boontjes achtereenvolgens beetgaar. Spoel de groenten telkens af met koud water zodat ze hun groene kleur behouden
- Schep de chilipeper, citroengras, gember en de limoenblaadjes uit de bouillon
- Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
- Voeg de aardappelen en de vegan kipstukjes toe aan de bouillon
- Als de aardappelen gaar zijn, voeg dan de beetgare groentjes toe en laat opwarmen in de bouillon
- Kruid af met peper, zout en koriander naar smaak
- SMAKELIJK