Dit gerecht is een vegan creatie van mijn broer @louis
Heel lekker! En zwaar! Om het wat lichter te maken kan je 2 blikken kokosmelk vervangen door een plantaardige melk om de bechamelsaus te maken.
Voor 4 personen:
🌱 Ingrediënten
- 1 grote butternutpompoen
- 1 grote aubergine
- 50 gr rode curry pasta (die van delhaize is vegan)
- 1,6 liter kokosmelk (4 blikken)
- 60 gram boter
- 60 gram bloem
- Lasagnevellen (die van boni van de colruyt zijn alleszins vegan)
- Peper, zout, nootmuskaat
- Olijfolie
➡️ Bereiding
- Snij de hals van de butternutpompoen in schijfjes, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Laat 15 min garen in een oven van 180°
- Snij de rest van de pompoen in blokjes en leg aan de kant
- Snij de aubergine in schijfjes, besrpenkel met zout en leg aan de kant
- Maak de currysaus: stoof de restjes pompoenblokjes aan in een scheutje olijfolie, voeg de curry pasta toe en laat even aanstoven. Voeg 2 blikken kokosmelk toe en laat inkoken tot de saus wat dikker wordt. Kruid af met peper en zout
- Maak de kokos bechamel: Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem uitbakken tot het naar koekjes ruikt. Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Spoel de aubergines af en knijp het overtollig vocht eruit
- Neem een grote ovenschaal en maak laagjes met de kokos bechamelsaus, lasagne vellen, de pompoen- en aubergine schijfjes en de currysaus
- Laat de lasagne 40 min garen in een oven van 180°
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten