Dit is de geveganiseerde versie van de toast champignon van Jeroen Meus.
Edelgistvlokken kan je oa kopen in de biowinkel en geven een umami kaassmaak
🌱 Ingrediënten
- 1 ajuin
- 3 teentjes look
- 250 gr tofu (1 pakje)
- 1 citroen (sap + zeste)
- 2 el edelgistvlokken
- Scheutje olijfolie
- 200 gr aardperen
- 2,5 dl plantaardige melk
- 1 teentje look
- Scheutje plantaardige room
- Klontje plantaardige boter
- 200 gr champignons (ik gebruik een mix van verschillende soorten)
- Peper & zout
- Een paar sneetjes brood
➡️ Bereiding
- Snij de ajuin en bak samen met 3 teentjes look in een scheutje olijfolie
- Mix de gebakken ajuin en look samen met de tofu, het sap en zeste van 1 citroen en de edelgistvlokken, peper en zout.
- Doe er al mixend wat olijfolie bij tot je een smeuïg mengsel krijgt
- Schil de aardperen, snij in blokjes en breng aan de kook in de plantaardige melk, samen met 1 teentje look
- Laat de aardperen koken tot ze zacht zijn en giet ze daarna af.
- Mix de aardperen met een scheutje plantaardige room en een klontje plantaardige boter. Kruid af met peper en zout naar smaak.
- Snij de champignons fijn en bak ze in een klontje plantaardige boter. Kruid af met peper en zout naar smaak.
- Rooster de sneetjes brood, smeer er wat van de aardpeerpuree op, beleg met de gebakken champignons en de citroen ricotta
- De rest van de citroen ricotta kan je gebruiken als dip of broodbeleg.
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten