In deze salade gebruik ik de heerlijke vegan filetstukjes van gardengourmet: één van mijn favorieten!
In de dressing zit tahini (sesampasta, wat ook in hummus zit) en agavesiroop (vegan alternatief voor honing)
Alles te koop in de grote supermarkten!
Voor 4 personen:
🥦 Ingrediënten:
- 400 gr spruitjes
- ong 100 gr hazelnoten
- 160 gr vegan filetstukjes
- 2 el tahini
- 1 teentje look
- 1 el mosterd
- 2 el agavesiroop
- 2 el sojasaus
- Sap van een halve citroen
- ong 150 gr kikkererwten (1 klein blik)
🥦 Bereiding:
- Rooster de hazelnoten 5 à 10 min op 180° in de oven (afhankelijk van hoe sterk je oven is, check vanaf 5 min elke minuut om te zorgen dat ze niet aanbranden)
- Laat de kikkererwten uitlekken
- Bak de vegan filetstukjes
- Kuis de spruitjes (snij het stammetje er af en verwijder de buitenste bladeren) en snij ze in schijfjes
- Maak de dressing: mix de tahini, look, mosterd, agavesiroop, sojasaus & citroensap
- Meng de spruitjes met de geroosterde hazelnoten, de kikkererwten, de vegan filetstukjes en de dressing
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten