• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Spruitjessalade met tahinidressing

In deze salade gebruik ik de heerlijke vegan filetstukjes van gardengourmet: één van mijn favorieten!
In de dressing zit tahini (sesampasta, wat ook in hummus zit) en agavesiroop (vegan alternatief voor honing)
Alles te koop in de grote supermarkten!
Voor 4 personen:


🥦 Ingrediënten:

  • 400 gr spruitjes
  • ong 100 gr hazelnoten
  • 160 gr vegan filetstukjes
  • 2 el tahini
  • 1 teentje look
  • 1 el mosterd
  • 2 el agavesiroop
  • 2 el sojasaus
  • Sap van een halve citroen
  • ong 150 gr kikkererwten (1 klein blik)

🥦 Bereiding:

  • Rooster de hazelnoten 5 à 10 min op 180° in de oven (afhankelijk van hoe sterk je oven is, check vanaf 5 min elke minuut om te zorgen dat ze niet aanbranden)
  • Laat de kikkererwten uitlekken
  • Bak de vegan filetstukjes
  • Kuis de spruitjes (snij het stammetje er af en verwijder de buitenste bladeren) en snij ze in schijfjes
  • Maak de dressing: mix de tahini, look, mosterd, agavesiroop, sojasaus & citroensap
  • Meng de spruitjes met de geroosterde hazelnoten, de kikkererwten, de vegan filetstukjes en de dressing
  • SMAKELIJK

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Risotto met pompoen en champignons
Brownie
  • Elara by LyraThemes