Dit gerecht dat ik nog maar recent ontdekt maar ik weet nu al dat het geregelgd op het menu zal komen!
Misschien de volgende keer wel met voorgesneden pompoenblokjes want een pompoen schillen en in stukjes snijden blijkt geen sinecure te zijn.
Voor 3 à 4 personen:
🌱 Ingrediënten
- 400 gr pompoen (koop eventueel al voorgesneden blokjes)
- 300 gram risotto rijst
- 2 teentjes look
- 250 gr champignons
- 1 ajuin
- Scheutje olijfolie
- 125 gr witte wijn
- 1 liter groentenbouillon (2 blokjes bouillon)
- Peper & zout
➡️ Bereiding
- Doe de bouillonblokjes bij het water en warm op (in een maatbeker in de microgolf of in een pannetje op het vuur)
- Verwarm de oven voor op 180°
- Schil de pompoen met een dunschiller en snij in blokjes. Let op voor de vingers! Weeg 400 gr af (van de rest van de pompoen kan je soep maken)
- Doe de blokjes in een ovenschaal, samen met een scheutje olijfolie en wat peper en zout
- Laat 20 min garen op 180° terwijl je de risotto maakt (ik vind het lekker als de pompoen net beetgaar is, laat langer ik de oven als je de pompoen zachter wil)
- Snij de ajuin, de champignons en pers de look. Bak samen aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de risotto rijst toe en laat even bakken op tot de risotto glazig wordt
- Blus met de witte wijn en laat de risotto de wijn opnemen. Zet het vuur laag en roer goed.
- Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en laat de risotto alle bouillon opnemen (duur ongeveer 20 min)
- Als alle bouillon opgenomen is en de rijst gaar is, meng er dan de pompoenblokjes onder
- Voeg wat sojaroom toe als de risotto te droog is (vb als je hem pas de volgende dag eet)
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten