Om te tonen hoe gemakkelijk vegan koken wel niet is, heb ik voor deze video mijn nichtje Dora gecast.
Als zij het kan, kan jij het ook!
Het was een lange zoektocht naar het perfect recept voor vegan brownie, maar ik heb het uiteindelijk gevonden bij @veganbyjanne
Neem zeker eens een kijkje op haar pagina voor nog meer belachelijk lekkere recepten.
Ik kan niet wachten om haar recept voor de tiramisu of de speculoos-dadel cheesecake uit te proberen 😍
Voor 12 stukken brownie:
🥦 Ingrediënten:
- 4 el chiazaad (of gebroken lijnzaad)
- 8 el water
- 240 gr pure chocolade
- 200 gr plantaardige boter (ik gebruik sojaboter)
- 170 gr appelmoes zonder stukjes
- 150 gr lichtbruine suiker
- 100 ml plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk)
- 160 gr bloem
- 35 gr cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
🥦 Bereiding:
- Meng het chiazaad met het water. Laat dit aan de kant staan terwijl je verder kookt.
- Het chizaad zal het water opnemen en krijgt zo de structuur van ei.
- Doe de boter samen met 160 gr van de chocolade in een pot en laat smelten op een heel laag vuurtje
- Neem een grote kom en voeg de appelmoes, de suiker en de amandelmelk. Met met een garde
- Zeef de bloem, het cacaopoeder en de bakpoeder erbij en meng tot er geen klonters meer zijn
- Roer de gesmolten chocolade/boter eronder
- Voeg het chia “ei” toe en meng
- Snij 40 gr chocolade in stukjes en meng onder het deeg
- Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en giet het deeg erin
- Strijk plat met een spatel
- Laat de brownie 22-25 min in de oven bakken
- Snij de overige 40 gr chocolade in stukjes en sprinkel over de warme brownie
- Laat volledig afkoelen (ik vind hem het lekkerste de volgende dag als hij volledig afgekoeld is)
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten