Een simpel maar klassiek gerecht in een vegan jasje
Er zijn verschillende soorten vegan gehakt te verkrijgen in de supermarkten, kijk eens in jouw winkel en probeer ze uit!
Ik gebruik hier het vegan gehakt van @gardengourtmet
Voor 4 personen:
🥦 Ingrediënten:
- 400 gr vegan gehakt
- 4 el paneermeel
- 500 ml groentenbouillon
- Scheutje olijfolie
- 1 grote ajuin
- 2 teentjes look
- 250 gr champignons
- 75 gr tomatenconcentraat (1 blikje)
- 500 gr passata (1 brik)
- 400 gr tomatenstukjes (1 blik)
🥦 Bereiding:
- Snij de ajuin, pers de look en bak aan in een scheutje olijfolie
- Snij de champignons in schijfjes en laat mee bakken
- Voeg het tomatenconcentraat, de tomatenstukjes en de passata toe
- Laat de saus een 20 tal minuutjes pruttelen en slinken.
- Meng het vegan gehakt met het paneermeel en rol er balletjes van
- Breng de groentenbouillon aan de kook en laat de balletjes 5 minuutjes garen
- Bak de balletjes nog even aan in een pan
- SMAKELIJK
- PS: de puree maak ik hier zoals je normaal puree zou maken, maar dan met een klontje sojaboter en ongezoete amandelmelk ipv de dierlijke varianten.
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten