✅ Easy ✅ Vegan ✅ Njom
🌱 Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 2 stengels prei
- 4 vegan worstjes (ik gebruik de just like chicken chipolata van Greenway)
- 2 rode uien
- 100 gr risottorijst
- 300 ml groentenbouillon
- 30 gr vegan parmezaanse kaas of 2 el edelgistvlokken
- 30 gr sojaboter
- Snuifje peper en zout
➡️ Bereiding
- Was de prei, snij fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie tot de prei goed gebakken is. Zet de gebakken prei aan de kant.
- Snij de worstjes in stukjes en bak in een scheutje olijfolie. Zet de worstjes ook aan de kant.
- Neem een kookpot en verhit wat olijfolie. Snij de rode uien fijn en stoof kort aan in de olijfolie. Voeg de risottorijst toe en laat ook even meebakken tot de rijst er wat glazig begint uit te zien. Voeg de groentenbouillon toe, roer even en laat vervolgens de risotto ongeveer een kwartiertje op een laag vuurtje staan, zonder te roeren. Haal de rijst van het vuur als al het vocht is geabsorbeerd en roer om.
- Voeg de vegan boter en vegan kaas of edelgistvlokken toe. Roer goed.
- Meng de gestoofde prei en de gebakken worstjes onder de risottorijst, samen met een scheutje plantaardige room. Roer goed en kruid af met peper en zout naar smaak.
- SMAKELIJK!