Deze heerlijke en eenvoudige pita maak je met de vegan shoarma van de Albert Heijn
In de Albert Heijn zie je heel gemakkelijk welke producten vegan zijn (met een groen bordje rond de prijs kan je er niet naast kijken)
Hier maak ik looksaus met mayonaise van Lawilliams, maar je kan ook soyayoghurt gebruiken zoals ik in de video van de fallafel deed.
Voor 2 personen:
🥦 Ingrediënten:
- 1 ajuin
- 1 pakje vegan shoarma van Albert Heijn
- 2 of 3 aubergines
- Koude groentjes (ik gebruik hier kerstomaatjes, rucola en geraspte wortelen)
- Voor de looksaus: 2el vegan mayonaise, een scheutje sojaroom, 2 teentjes look, snufje dille, peper & zout, sap van een halve limoen
- Pitabroodjes
🥦 Bereiding:
- Snij de top van de aubergines, snijd ze in twee, smeer ze in met wat olijfolie en laat ze garen in de oven.
- Snij terwijl de ajuin in stukjes en bak samen met de shoarma in een scheutje olijfolie
- Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen zodat je ze kan pellen. Bak nog even aan in een pan zodat het terug warm wordt.
- Warm de pitabroodjes op en vul met de geroosterde aubergine, de vegan shoarma, groentjes en een goeie kwak looksaus natuurlijk.
- Smakelijk!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten