Wantje uit Bevergem blijft voor inspiratie zorgen.
De marinade die ik maak is gebaseerd op een recept van BE vegan maar varieer er gerust op los met de ingrediënten.
Voor 2 à 3 personen:
🥦 Ingrediënten:
- ong 250 gr tofu (1 pakje)
- sap + zeste van een halve citroen
- 60 ml witte wijn azijn (of appelciderazijn of gelijk welke azijnsmaken je vindt in de winkel)
- 30 ml witte wijn
- 30 ml water
- 30 ml olijfolie
- 2 teentjes look
- 1 handvol verse basilicum
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 handvol verse platte peterselie
- 1 tl gedroogde tijm
- snufje peper & zout
- 2 pijpajuintjes
- 1 advocado
- ong 12 kerstomaatjes
- ong 50 gr pijnboombitten
- ong 250 gr pasta
🥦 Bereiding:
- Laat de tofu uitlekken en laat een uur uitdrogen. Dit zorgt ervoor dat de tofu de smaken veel beter zal opnemen.
Er bestaan hiervoor zowaar tofupersers maar dat kan ook DIY door de tofu in een keukenhanddoek te wikkelen en er iets zwaar op te leggen.
Als je boeken gebruikt leg er dan iets tussen zodat ze zeker niet nat worden. - Snijd de droge tofu in blokjes en voeg de citroensap en -zeste, witte wijn azijn, witte wijn, water, olijfolie, geperste look en de kruiden toe.
Ik had toevallig verse basilicum, rozemarijn en peterselie liggen, maar je kan ook alle kruiden gedroogd gebruiken. - Laat een paar uur of overnacht in de koelkast marineren in een potje
- Kook de pasta en spoel met koud water.
- Bak de pijnboonpitten en snijd de pijpajuintjes, advocado & kerstomaatjes in stukjes
- Voeg de gemarineerde tofu toe. Er komt sowieso wat marinade mee bij het overscheppen. Voeg wat extra marinade toe naar smaak.
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten