Een eenvoudige maar overheerlijke romige pasta met courgetten, champignons en een saffraansausje:
Voor 3 à 4 porties:
🌱 Ingrediënten
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 1 courgette
- 250 gr champignons
- 0,2 gr saffraan-poeder
- Sap + zeste van 1 limoen
- Scheutje witte wijn
- 250 ml sojaroom
- Scheutje olijfolie
- Peper & zout
- 400 à 500 gr pasta
➡️ Bereiding
- Snij de ajuin, pers de look en bak samen met de courgette in een scheutje olijfolie
- Voeg de saffraan toe en laat even meebakken
- Blus met een scheutje witte wijn
- Voeg de champignons toe en laat meebakken
- Laat de groentjes opstaan tot alles gaar is, roer af en toe
- Voeg de limoen sap + zeste toe
- Afkruiden met peper & zout naar smaak
- Meng de sojaroom eronder en laat nog even op het vuur staan
- Kook de pasta en dien op met de saus