Voor de vegan parmezaanse kaas van gondino passeer ik met veel plezier eens in de Bioplanet, die moet je zeker eens proberen. Die van Nurish, oa te vinden in Delhaize, is ook zeker ok!
Voor 2 à 3 porties:
🌱 Ingrediënten
- 1 broccoli
- 2 rode uitjes
- 1 teentje look
- 50 gr pijnboonpitten
- handvol verse basilicum
- Scheutje olijfolie
- Scheutje witte wijn
- ong 100 ml sojaroom
- ong 50 gr vegan parmezaanse kaas
➡️ Bereiding
- Snijd de broccoli stam in stukjes en kook gaar
- Stoom (of kook) de broccoli roosjes gaar
- Mix de stam met ong de helft van de roosjes, een paar eetlepels van het kookvocht, de look, de pijnboonpitten, snuifje peper & zout, de basilicum, & de vegan parmezaanse kaas
- Laat goed mixen en voeg een scheutje olijfolie toe
- Snijd de ui en stoof aan in een scheutje olijfolie. Blus met de witte wijn en laat de alcohol uitkoken.
- Voeg de sojaroom en de brocolli pesto toe en meng alles goed
- Voeg nog wat olijfolie/sojaroom toe naar smaak
- Doe de saus samen met de rest van de roosjes en nog wat kaas op je pasta
- Smakelijk!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten