Heb je in het weekend eens wat meer tijd om achter het kookfornuis te staan, lo and behold:
Dit recept is gebaseerd op dat van Jamie Oliver uit zijn boek VEG, en is (in my humble opinion) de lekkerste lasagne ever.
Verwarm en verwen jezelf met deze feestelijke, heerlijke, zalige en vegan lasagne.
De kaassaus maak ik in deze video met de geraspte mozarella flavour kaas van violife (te koop in de supermarkten)
Voor 4 hongerige personen:
🥦 Ingrediënten:
- Olijfolie
- 2 rode uien
- 2 teentjes look
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselder
- 2 takjes verse rozemarijn
- iets pikant (caynnepeper, chilivlokken,..)
- een goede scheut rode wijn
- 1 blik linzen (ong 310 gr)
- 2 blikken gepelde tomaten (ong 800 gr in totaal)
- 750 gr kastanje champignons
- 4 el bloem
- 800 ml ongezoete amandelmelk (vb van @alprosoja)
- 50 gr @violife grated mozarella kaas (+ nog wat extra voor de afwerking)
- lasagnevellen
- een halve bos verse salie
🥦 Bereiding:
- Snij de uien, pers de look, schil en snij de wortels, was en snij de selder en bak alles aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de rozemarijn en cayennepeper toe
- Laat het mengsel een kwartiertje aanstoven (roer af en toe)
- Blus met een flinke scheut rode wijn en laat de alcohol uitkoken
- Voeg de linzen en de gepelde tomaten toe
- Vul 1 blik van de gepelde tomaten met water en voeg toe
- Kruid af met peper & zout naar smaak
- Laat de tomatensaus nog een uurtje prutelen op een laag vuurtje.
- Snij en bak de champignons in een droge pan met antiaanbaklaag (zo komt de nootachtige smaak vrij)
- Smelt 4 el olijfolie met 4 el bloem. Voeg al roerend de amandelmelk toe en laat koken en binden.
- Mix dit in een blender samen met de kaas, 1/3 van de champignons, peper & zout
- Maak nu laagjes in een ovenschaal met de tomatensaus, de rest van de champignongs, lasagnevellen en de kaassaus
- Eindig met de kaasaus, kruid af met peper & zout en strooi er nog wat extra kaas over
- Meng de salieblaadjes met wat olijfolie en leg ze op de bovenste laag.
- Laat 50 min garen op 180°
- Laat nog 15 rusten en geniet dan met volle teugen
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten