This one is for pie (and dog) lovers.
Deze heerlijke rabarbertaart is gebaseerd op een recept van Soy and Seitan:
🥦 Ingrediënten:
- Voor het deeg: 260 gr bloem, 70 gr amandelmeel (= amandelpoeder), 2 tl bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr bruine suiker, 100 ml sojamelk, 80 ml zonnebloemolie
- Voor de crumble: 100 gr bruine suiker, 80 gr bloem, 50 gr sojaboter
- 400 gr rabarber
- Amandelschilfers
🥦 Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom en kneed het tot een stevig mengsel met je handen.
- Mix alle ingrediënten voor de crumble.
- Vet een taartvorm in met wat sojaboter (eventueel wat bloem erbij zodat de taart niet plakt)
- Druk het deeg er in plat
- Snij de rabarber in stukjes en verdeel over het deeg.
- Doe de crumble erover
- Bestrooi met wat amandelschilfers
- Laat 40 min bakken op 170°
- De taart is lekker koud en warm (zeker met een bolletje soja-ijs daarbij)
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten