• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Rabarbertaart

This one is for pie (and dog) lovers.
Deze heerlijke rabarbertaart is gebaseerd op een recept van Soy and Seitan:


🥦 Ingrediënten:

  • Voor het deeg: 260 gr bloem, 70 gr amandelmeel (= amandelpoeder), 2 tl bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr bruine suiker, 100 ml sojamelk, 80 ml zonnebloemolie
  • Voor de crumble: 100 gr bruine suiker, 80 gr bloem, 50 gr sojaboter
  • 400 gr rabarber
  • Amandelschilfers

🥦 Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom en kneed het tot een stevig mengsel met je handen.
  • Mix alle ingrediënten voor de crumble.
  • Vet een taartvorm in met wat sojaboter (eventueel wat bloem erbij zodat de taart niet plakt)
  • Druk het deeg er in plat
  • Snij de rabarber in stukjes en verdeel over het deeg.
  • Doe de crumble erover
  • Bestrooi met wat amandelschilfers
  • Laat 40 min bakken op 170°
  • De taart is lekker koud en warm (zeker met een bolletje soja-ijs daarbij)
  • SMAKELIJK!

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Pita
Taco’s met bonenpuree
  • Elara by LyraThemes