“Parmentier is een van oorsprong Franstalige achternaam.
De naam is een verbastering van paramentier, een vroeger voorkomend ambacht.
Een paramentier maakt paramenten. Varianten zijn: Permentier, Paramentier.” – Wikipedia
“Amai lekker!” – Ikke
Voor 4 personen:
🌱 Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 1 grote ajuin of 2 kleintjes
- 4 teentjes look
- 600 gr vegan gehakt
- 70 gr tomatenpuree
- 1 spitskool (ong 600 gr)
- 1 venkel (ong 500 gr)
- Tuinkruiden (ik gebruik hier een handje verse bieslook, een takje verse rozemarijn, en wat gedroogde oregano)
- Peper en zout
- 600 gr bloemige aardappelen
- Klontje plantaardige boter
- Nootmuskaat
- Scheutje platnaardige melk
- 300 gr erwten (1 blik)
- Een paar el paneermeel
➡️ Bereiding
- Snij de ui en pers de look
- Stoof de ui en de look aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de tomatenpuree en het vegan gehakt toe
- Laat even bakken en zet aan de kant
- Snij de spitskool en de venkel fijn en stoof de groenten beetgaar in een pan samen met de tuinkruiden. Kruid af met peper en zout
- Maak puree van de aardappelen met een klontje plantaardige boter en een scheutje plantaardige melk. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat
- Doe het gehakt in een ovenschaal en verdeel de gestoofde groentjes erover
- Verdeel de erwtjes erover en eindig met de puree
- Strooi er wat paneermeel over en kruid af met peper en zout
- Laat 40 min warmen bij 180° in de oven (of tot het warm is en de paneermeel bruin kleurt)
- SMAKELIJK!