• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Parmentier met venkel & spitskool

“Parmentier is een van oorsprong Franstalige achternaam.
De naam is een verbastering van paramentier, een vroeger voorkomend ambacht.
Een paramentier maakt paramenten. Varianten zijn: Permentier, Paramentier.” – Wikipedia

“Amai lekker!” – Ikke

Voor 4 personen:


🌱 Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 1 grote ajuin of 2 kleintjes
  • 4 teentjes look
  • 600 gr vegan gehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 spitskool (ong 600 gr)
  • 1 venkel (ong 500 gr)
  • Tuinkruiden (ik gebruik hier een handje verse bieslook, een takje verse rozemarijn, en wat gedroogde oregano)
  • Peper en zout
  • 600 gr bloemige aardappelen
  • Klontje plantaardige boter
  • Nootmuskaat
  • Scheutje platnaardige melk
  • 300 gr erwten (1 blik)
  • Een paar el paneermeel

➡️ Bereiding

  • Snij de ui en pers de look
  • Stoof de ui en de look aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de tomatenpuree en het vegan gehakt toe
  • Laat even bakken en zet aan de kant
  • Snij de spitskool en de venkel fijn en stoof de groenten beetgaar in een pan samen met de tuinkruiden. Kruid af met peper en zout
  • Maak puree van de aardappelen met een klontje plantaardige boter en een scheutje plantaardige melk. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat
  • Doe het gehakt in een ovenschaal en verdeel de gestoofde groentjes erover
  • Verdeel de erwtjes erover en eindig met de puree
  • Strooi er wat paneermeel over en kruid af met peper en zout
  • Laat 40 min warmen bij 180° in de oven (of tot het warm is en de paneermeel bruin kleurt)
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Misosoep met noedels
Kaneelrolletjes
  • Elara by LyraThemes