Tip voor de Bruggelingen: voor uw Aziatische ingrediënten groot en klein: het is bij RaanAsia op de Oostendsesteenweg dat je moet zijn!
Tip voor de niet Bruggelingen: zoek het zelf op he!
Alle ingrediënten kan je normaal gezien ook terugvinden in een (grote) supermarkt, buiten misschien de kombu (soort zeewier). Je kan ook nori vellen als zeewier gebruiken, dat vind je wel in de supermarkt.
Voor 2 á 3 personen:
🌱 Ingrediënten
- Beetje kokololie om mee te bakken
- 10 gr gedroogde kombu (of een andere soort zeewier zoals nori)+ 1 liter water om het in te laten weken
- 200 gr stevige tofu
- 200 gr broccoliroosjes
- 200 gr paddenstoelen (ik gebruik een herfstmix van verschillende soorten)
- Stukje verse gember (duimgroot)
- 2 el sojasaus
- 1 blokje groentenbouillon
- 100 gr sojascheuten
- 100 gr rijstnoedels
- 2 lente-uitjes, fijn gesneden
- 2 el miso pasta
- Sesamzaadjes
- Scheutje sesamolie
➡️ Bereiding
- Laat de tofu minstens een uur uitlekken (wikkel de tofu in een handdoek en leg er iets zwaar op)
- Breng een pot water aan de kook, haal het van het vuur en laat het zeewier er ong een uur in weken (gooi het weekwater niet weg)
- Stoom/kook de broccoliroosjes beetgaar, spoel met koud water en zet aan de kant (zo behoud je de groene kleur). Bewaar ook het stoom of kookwater van de broccoli
- Snij de paddenstoelen grof en stoof ze aan in een scheutje olie
- Stoof de sojacheuten ook even aan in een scheutje olie
- Bak de blokjes tofu in een pan met een scheutje olie en voeg wat sojasaus toe
- Neem een grote pan, voeg het (fijngesneden) kombu + weekwater, broccoli + stoom of kookwater, gember, paddenstoelen, sojascheuten, tofu, en het bouillonblokje toe
- Snij de lente-ui fijn en voeg toe
- Voeg eventueel nog wat extra water toe
- Voeg de sesamzaadjes en een scheutje sesamolie toe
- Breng aan de kook en voeg dan de rijstnoedels toe. Gaar volgens de instructies op de verpakkeing
- Schep de noedelsoep in een bord en voeg ong een halve el misopasta per portie toe en roer goed (misopasta mag niet koken dus voeg je best acheraf toe, zo kan je de soep ook opnieuw opwarmen)
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten