Who needs eiers when you have kala namak.
Kala namak is een vulkanisch zout dat naar ei ruikt en smaakt, oa te vinden in biowinkels of online.
Zware aanrader.
Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- 250 gr stevige tofu
- Snufje kala namak en kurkuma
- 3 el suiker
- 2 el water
- 50 ml sojasaus
- 1 el miso pasta
- 3 el tamarinde pasta
- 1 el srirachasaus
- 1 el rijst azijn of witte wijn azijn
- 175 gram bruine rijstnoedels
- Kokosolie (of andere olie)
- 1 sjalot
- 4 teentjes look
- 1 pepertje
- 2 wortels
- 1/4e chinese kool
- 1 pijpajuin
- Handje sojascheuten
- Handje pindanoten
- 1 limoen
➡️ Bereiding
- Laat de tofu minstens 1 uur uitlekken (wikkel de tofu in een handdoek en leg er iets zwaar op)
- Verkruimel de tofu in een pan, voeg de kala namak en de kurkuma toe en laat even bakken.
- Leg de tofu aan de kant
- Neem een kookpan, voeg de suiker toe en laat karameliseren. Voeg daarna het water toe en roer goed.
- Voeg de sojasaus, misopasta, tamarinde pasta, srirachasaus en azijn toe. Laat nog een minuutje pruttelen en zet aan de kant.
- Dompel de noedels onder in een pan met kokend water tot ze gaar zijn. Spoel ze daarna af en zet aan de kant
- Snij de sjalot fijn, pers de look en bak in een scheutje kokosolie in een grote wokpan
- Snij de rode peper fijn en voeg toe
- Rasp de wortel en voeg toe
- Snij de Chinese kool fijn en voeg toe
- Snij de pijpajuin fijn en voeg toe
- Laat de groentjes even sudderen in de wokpan op een middelhoog vuur
- Voeg de noedels, de tofu en de saus toe en meng alles goed
- Schep op een bord en strooi er tenslotte nog wat pinda’s over, samen met de sojascheuten en het sap van een limoenpartje
- SMAJKELIJK