✅ Easy ✅ Vegan ✅ Njom
🌱 Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 teentjes look
- ong 300 gr vegan gehakt (ik gebruik die van @bluebutchers want dat vind ik de lekkerste)
- Rozemarijn en tijm
- Peper en zout
- 2 el tomatenpuree
- 250 gr groentjes (ik gebruik worteltjes, erwtjes en maïs uit blik)
- 250 ml groentenbouillon
- 2 el maïszetmeel
- 3 grote of 4 middelgrote zoete aardappelen
- 1 el vegan boter
- Een scheutje ongezoete amandelmelk
- Nootmuskaat
➡️ Bereiding
- Neem een braadpan (of een gewone pan en gebruik dan een ovenschotel op het einde)
- Snij de ajuin fijn en pers de look. Stoof aan in een scheutje olijfolie
- Voeg het vegan gehakt toe
- Voeg wat rozemarijn, tijm, peper en zout toe
- Roer goed en laat een 5 tal minuutjes stoven
- Roer de tomatenpuree eronder
- Voeg de groentjes toe en laat nog een 5 tal minuutjes stoven
- Voeg de groentenbouillon toe en laat opnieuw een 5 tal minuutjes stoven met het deksel op de pot
- Voeg het maïszetmeel toe en laat nog op het vuur staat tot het mengsel wat dikker wordt
- Maak zoete aardappel puree met de zoet aardappelen, vegan boter, ongezoete amandelmelk en kruid af met peper, zout en nootmuskaat
- Strijk de zoete aardappelpuree op het gehaktmengsel
- Laat de schotel ong 20 min op 200 graden in de oven opwarmen
- SMAKELIJK!