In dit eenvoudig en overheerlijk gerecht gebruik ik vegan kazen van @violife die hier perfect bij passen!
Ze zijn allesinds te koop in @delhaize en @albertheijnbelgie en de #mozarellagrated heb ik ook in de @colruyt kunnen vinden.
Voor 4 à 6 personen (afhankelijk van hoeveel aperitief er was)
🌱 Ingrediënten
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 1 pepertje (of iets anders pikant)
- Scheutje olijfolie
- 1 rode paprika
- 800 gr tomatenstukjes (2 blikken)
- 2 el (curry)ketchup
- 140 gr tomatenconcentraat (1 groot blik)
- Kruiden naar wens (ik gebruik peper, zout, kurkuma en paprika kruiden maar voor de liefhebbers van koriander (not me) go for it)
- 800 gr zwarte of rode bonnen (2 blikken)
- 330 gr maïs (1 blik)
- 1 pakje vegan griekse kaas (ik gebruik de greek white van @Violife)
- 50 gr vegan strooikaas (ik gebruik de mozzarella flavour grated van @violife)
- 4 wraps
➡️ Bereiding
- Snij de ajuin en pers de look. Stoof aan in een scheutje olijfolie.
- Snij de paprika in stukjes en stoof mee aan.
- Voeg de tomatenstukjes, de (curry)ketchup en de tomatenconcentraat toe
- Kruid af naar smaak met peper, zout, kurkuma en paprika kruiden en koriander (voor de liefhebbers)
- Laat de saus een kwartiertje pruttelen op een laag vuurtje
- Spoel de bonen en de maïs en doe in een grote kom.
- Snij de vegan griekse kaas in blokjes en meng onder de bonen en maïs
- Maak laagjes met de saus, de wraps en het bonenmengsel in een ovenschotel. Begin en eindig met een laagje saus.
- Bestrooi met wat geraspte kaas
- Laat 30 min garen op 200°
- SMAKELIJK