• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Mexicaanse lasagne

In dit eenvoudig en overheerlijk gerecht gebruik ik vegan kazen van @violife die hier perfect bij passen!
Ze zijn allesinds te koop in @delhaize en @albertheijnbelgie en de #mozarellagrated heb ik ook in de @colruyt kunnen vinden.
Voor 4 à 6 personen (afhankelijk van hoeveel aperitief er was)


🌱 Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 1 pepertje (of iets anders pikant)
  • Scheutje olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 800 gr tomatenstukjes (2 blikken)
  • 2 el (curry)ketchup
  • 140 gr tomatenconcentraat (1 groot blik)
  • Kruiden naar wens (ik gebruik peper, zout, kurkuma en paprika kruiden maar voor de liefhebbers van koriander (not me) go for it)
  • 800 gr zwarte of rode bonnen (2 blikken)
  • 330 gr maïs (1 blik)
  • 1 pakje vegan griekse kaas (ik gebruik de greek white van @Violife)
  • 50 gr vegan strooikaas (ik gebruik de mozzarella flavour grated van @violife)
  • 4 wraps

➡️ Bereiding

  • Snij de ajuin en pers de look. Stoof aan in een scheutje olijfolie.
  • Snij de paprika in stukjes en stoof mee aan.
  • Voeg de tomatenstukjes, de (curry)ketchup en de tomatenconcentraat toe
  • Kruid af naar smaak met peper, zout, kurkuma en paprika kruiden en koriander (voor de liefhebbers)
  • Laat de saus een kwartiertje pruttelen op een laag vuurtje
  • Spoel de bonen en de maïs en doe in een grote kom.
  • Snij de vegan griekse kaas in blokjes en meng onder de bonen en maïs
  • Maak laagjes met de saus, de wraps en het bonenmengsel in een ovenschotel. Begin en eindig met een laagje saus.
  • Bestrooi met wat geraspte kaas
  • Laat 30 min garen op 200°
  • SMAKELIJK

Bericht navigatie

Pudding
Hapjes met tomatenricotta
  • Elara by LyraThemes