🌱 Ingrediënten
- 1 ajuin
- 3 teentjes look
- 250 gr tofu (1 pakje)
- Sap van een halve citroen
- 2 el edelgistvlokken
- 1 el gedroogde oregano (je kan uiteraard ook verse gebruiken)
- 1 handvol verse basilicum
- 270 gr (1 potje) halfzongedroogde tomaten in olie (ik gebruik deze van @colruyt)
(je kan ook gewone zongedroogde tomaten gebruiken, doe er dan wat olijfolie bij om het geheel smeuïger te maken) - peper & zout
➡️ Bereiding
- Snij de ajuin in stukjes, druk de look plat en stoof samen aan
- Laat de halfzongedroogde tomaten uitlekken
- Mix alles samen goed tot een smeuïge massa
- Smeer het op wraps, met een beetje rucola ertussen
- Gebruik het als dip
- Vul er champignons mee en warm in de oven/BBQ (net als ricotta blijft het mengsel vast en smelt het niet)
- Smeer het op je stuutjes
- Wat je maar wil, freestyle er op los
- SMAKELIJK