NJ🎃M
Een overheerlijke lasagne met pompoenpuree en pompoenkaassaus!
Voor 4 grote eters:
🌱 Ingrediënten
- 1 pompoen (ong 1 kg)
- olijfolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
- 1 groot blik linzen (300 gr)
- 1 blik passata (500 ml)
- Scheutje sojasuas
- 40 gr sojaboter
- 40 gr bloem
- 600 ml ongezoete amandelmelk
- 200 gr vegan geraspte kaas
- Vegan lasagnebladen (die van de colruyt zijn vegan)
- Snuifje peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder
➡️ Bereiding
- Snij de pompoen in 2 en gaar de pompoen in de oven (ong 40 min op 200°)
- Maak intussen de tomatensaus:
- Snij de ui fijn, pers de look en stoof aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, de linzen, de sojasaus en de passata toe
- Laat de saus ong een uurtje pruttelen op een laag vuurtje met het deksel eraf tot je een goeie dikke saus krijgt
- Maak intussen de pompoen bechamelsaus:
- Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en laat even op het vuur staan tot je koekjes geur ruikt.
- Haal van het vuur en voeg de melk beetje bij beetje toe terwijl je roert. Zorg dat alle bloem opgelost is. Ga met een lepetlje langs de rand onderaan de pot om zeker te zijn dat er geen bloemklonters blijven zitten.
- Zet terug op het vuur en breng aan de kook, blijf roeren tot de bechamelsaus ingedikt is. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat
- Mix de bechamelsaus samen met 50 gr vegan kaas en 1/3 van de pompoen (met schil)
- Schil de overige 2/3 van de pompoen en pureer samen met een klontje sojaboter. Kruid af met peper, zout en paprikapoeder
- Neem een grote ovenschaal en maak laagjes met de tomatensaus, lasagnevellen, pompoen puree en pompoen kaassaus
- Laat nog 40 min garen in een oven van 200°
- SMAKELIJK!