• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Rode bietensalade met tofu en pindadressing

Ja inderdaad, soms ik ook eens sla
Voor 2 á 4 personen


🌱 Ingrediënten

  • 150 gram gemengde sla
  • 2 gekookte rode bieten
  • 200 gr erwtjes
  • 2 pijpajuintjes
  • 250 gr stevige tofu
  • 3 el ketjap manis (of gewone sojasaus)
  • Zonnebloempitten
  • Voor de dressing:
  • 5 el pindakaas
  • 60 ml water
  • 2 teentjes look, gepeld
  • 2 el limoensap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl gemberpuree (of gebruik 1 el verse gember)
  • Een scheutje sriracha saus

➡️ Bereiding

  • Laat de tofu uitlekken: wikkel het in een handdoek en leg er iets zwaar op
  • Mix intussen alle ingrediënten voor de dressing
  • Snij de bietjes in stukjes en snij de pijpajuintjes fijn
  • Snij de uitgelekte tofu in blokjes en bak in een scheutje olijfolie. Voeg 3 el ketjap manis of sojasaus en laat de tofu blokjes bruin bakken
  • Meng de sla met de rode biet, erwtjes, pijpajuintjes, en tofu.
  • Strooi er wat zonnebloempitten op en doe er wat van de dressing bij
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Lasagne met pompoen
Shepherd’s pie met zoete aardappelpuree
  • Elara by LyraThemes