Ja inderdaad, soms ik ook eens sla
Voor 2 á 4 personen
🌱 Ingrediënten
- 150 gram gemengde sla
- 2 gekookte rode bieten
- 200 gr erwtjes
- 2 pijpajuintjes
- 250 gr stevige tofu
- 3 el ketjap manis (of gewone sojasaus)
- Zonnebloempitten
- Voor de dressing:
- 5 el pindakaas
- 60 ml water
- 2 teentjes look, gepeld
- 2 el limoensap
- 2 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1 el agavesiroop
- 1 tl gemberpuree (of gebruik 1 el verse gember)
- Een scheutje sriracha saus
➡️ Bereiding
- Laat de tofu uitlekken: wikkel het in een handdoek en leg er iets zwaar op
- Mix intussen alle ingrediënten voor de dressing
- Snij de bietjes in stukjes en snij de pijpajuintjes fijn
- Snij de uitgelekte tofu in blokjes en bak in een scheutje olijfolie. Voeg 3 el ketjap manis of sojasaus en laat de tofu blokjes bruin bakken
- Meng de sla met de rode biet, erwtjes, pijpajuintjes, en tofu.
- Strooi er wat zonnebloempitten op en doe er wat van de dressing bij
- SMAKELIJK!