In deze video gebruik ik oesterzwammetjes van eigen kweek 🥰
Dit eenvoudig aperitiefhapje heeft wat weg van fried chicken of calamaris
NJOM NJOM
🌱 Ingrediënten
- 150 gr oesterzwammen
- 180 gr bloem
- 40 ml spuitwater
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kipkruiden (ja dat is vegan)
- 1 tl kurkuma
- Een snuifje zout, cayenne peper
➡️ Bereiding
- Neem een kom en meng de bloem met de kruiden
- Neem een 2e kom en doe er 40 gram van het bloemmengsel in, en meng dit goed met 180 ml water tot een beslag
- Dip de oesterzwammen in het beslag, dan in het bloem-kruidenmengsel en dan weer in het beslag en weer in het bloem-kruidenmengsel
- Frituur de dubbel coated oesterzwammen een paar minuutjes tot ze mooi goudbruin kleuren
- Dip in een sausje naar keuze (ik gebruik vegan bqq saus)
- SMAKELIJK!