✅ Easy ✅ Vegan ✅ Lekker
🌱 Ingrediënten
- 250 gr stevige tofu
- 50 gr maïzetmeel
- Saus: 6 el rietsuiker, 100 ml sojasaus, 4 el witte wijn azijn, 8 el ketuchup, een scheutje sesamolie en 1 el maïszetmeel
- Olijfolie
- 4 teentjes look
➡️ Bereiding
- Laat de tofu uitlekken: wikkel de blok in een handdoek en leg er iets zwaar op
- Snij de tofu in blokjes en draai ze in het maïszetmeel.
- Neem een pan en doe er een stevige scheut olijfolie in
- Bak de tofu blokjes in de olijfollie tot ze krokant en goudbruin zijn.
- Meng alle ingrediënten voor de saus
- Neem een pan en bak de geperste look even in een scheutje olijfolie
- Voeg de saus toe en laat indikken
- Voeg dan de blokjes tofu toe en laat kort nog even meebakken (niet te lang want anders verliest de tofu te veel van zijn krokantheid)
- Dien op met rijst en broccoli (of wat je maar wil)
- SMAKELIJK!