Vegan kip vind je intussen van verschillende merken in de winkel, mijn favoriet gaat uit naar de vegan kipfilets van vivera.
🤤🤤🤤
🌱 Ingrediënten
- 60 gram zelfrijzende bloem
- 100 ml. spuitwater
- Snuifje zout
- 1 theelepel suiker
- 1 à 2 rijpe bakbananen: kan je kopen in (aziatische of grote) supermarkten
- Scheutje olijfolie
- 1 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
- Mespuntje sambal/harissa (of iets anders pikant)
- 250 ml kokosmelk
- ong 3 el pindakaas
- Vegan kip voor 2 personen
- Rijst voor 2 personen
➡️ Bereiding
- Meng de bloem met het spuitwater, het zout en de suiker tot een glad beslag
- Snij de bakbananen in schuine plakjes en dompel in het beslag
- Bak de bananenschijfjes in een scheutje olijfolie goudbruin
- Verwarm de kokosmelk, de sojasaus en de bruike suiker tot de suiker opgelost is
- Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe en blijf roeren tot de pindakaas gesmolten is
- Voeg iets pikant toe naar smaak
- Laat de saus indikken (voeg eventueel wat maïzena toe)
- Bak de “kip” in een scheutje olijfolie
- Dien de “kip” op met de gebakken banaan, de pindasaus en rijst
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten