Ik eet deze vegan fish sticks van tofu uiteraard met puree, spinazie en tartaarsaus want dat moet nu eenmaal zo van het universum.
Het recept voor de vegan tartaar heb ik getjoept van bevegan
Voor ong 10 grote fish sticks:
🌱 Ingrediënten
- 500 gr stevige tofu in blokken
- 60 ml sojamelk
- 2 el sojasaus
- sap van 1 limoen
- 80 gr paneermeel
- 5 el gedroogd zeewier (ik gebruik een zeewiermengsel van @lima oa te koop in de @bioplanet)
- zeste van 1 limoen
➡️ Bereiding
- Laat de tofu uitlekken: wikkel er een handdoek rond en leg er iets zwaar op. Laat ong een uurtje staan
- Meng in een schaal de sojamelk, de sojasaus en het sap van 1 limoen
- Meng in een 2e schaal het paneermeel, gedroogd zeewier en de zeste van de limoen
- Wentel de tofu sticks in bloem, daarna in het sojamengsel en tenslotte in het paneermeelmengsel
- Frituur een aantal minuutjes op 170°C tot de tofu sticks mooi bruin kleuren
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten