Geïnspireerd met dank aan @lijsismore om mij te inspireren met de inspiratie van @hanna.che
Voor dit inspirerend gerecht moet je wel passeren in een aziatische supermarkt voor de witte miso pasta en in een biowinkel voor de edelgistvlokken, maar het is het meer dan waard, trust me!
En als je dan toch in de @bioplanet bent voor de edelgistvlokken, neem dan zeker ook de vegan parmezaanse kaas van @gondio mee, want dat past hier perfect bij.
Voor 2 à 3 personen:
🌱 Ingrediënten
- De helft van een kleine butternut pompoen (na het roosteren moet je ong 250 gr pompoen hebben)
- Olijfolie
- 1 ajuin
- 40 gr cashew noten
- 20 gr edelgist vlokken (oa te koop in de @bioplanet)
- 1 el witte miso pasta
- Sap van 1 limoen
- 240 ml vegan melk (ik gebruik in deze video ongezoete sojamelk)
- Een goeie snuif paprikapoeder, kurkuma, peper en zout
- 300 gr macaroni
- Vegan kaas (ik gebruik de parmezaanse kaas van gondino, te koop in de @bioplanet)
➡️ Bereiding
- Pel en snij de butternut in blokjes. Besprenkel met wat olijfolie en laat garen in de oven (ong 30 min op 200°C of tot ze gaar zijn)
- Breng water aan de kook en overgiet de cashewnoten met het hete water. Laat minstens 15 min weken
- Pel en snij de ajuin en stoof de ui aan in een scheutje olijfolie
- Mix de ajuin samen met de pompoenstukjes, de cashewnoten, de edelgistvlokken, de miso pasta, het limoensap, de vegan melk en de kruiden
- Laat een maar minuten mixen tot je een romige saus bekomt. Voeg eventueel wat extra vegan melk of water toe als de saus te dik is.
- Gaar de macaroni al dente en meng met de saus. Warm het geheel opnieuw op en serveer met wat vegan kaas.
- SMAKELIJK!