Met dank aan @marieproot en @albertheijnbelgie voor de inspriatie
Voor ong 16 à 20 hapjes:
🌱 Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel (ong 400 gr)
- 1 blik kikkererwten (ong 300 gr)
- 60 gr paneermeel
- 1 el gedroogde tijm (of gebruik eeen paar verse takjes)
- Snuifje nootmuskaat, paprikapoeder, cayennepeper, peper, zout
- 2 el sojasaus
- 1 vel bladerdeeg (kijk op de verpakking maar de meeste bladerdegen in de supermarkt zijn vegan)
- Een beetje sojamelk
➡️ Bereiding
- Schil de zoete aardappel, snij in stukjes, besprenkel met wat olijfolie en laat garen in de oven (ong 40 min op 180°C)
- Mix de gare zoete aardappel met de kikkererwten, het paneermeel, de kruiden en de sojasaus
- Rol het bladerdeeg open en rol de uiteindes wat verder uit met een deegrol zodat je meer een vierkant of rechthoek vorm krijgt in plaats van een cirkel
- Snij het bladerdeeg in 2 en verdeel het zoete aardappel mengsel langs de zijkanten
- Plooi toe en duw aan met een vork
- Bestrijk het deeg met wat sojamelk en snij in stukjes (ong 16 tot 20)
- Laat ong 30 min garen op 200°C, of tot ze goudbruin zijn
- SMAKELIJK