Voor 3 á 4 moelleux’s:
🌱 Ingrediënten
- 130 gr vegan chocolade
- 150 ml kokosmelk
- 200 ml plantaardige chocodrink (ik gebruik de almond choclate drink van @alpro)
- 1 tl witte wijn azijn (of een andere azijnsmaak die je staan hebt)
- 150 gr bloem
- 150 gr suiker
- 40 gr cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- Snuifje zout
- 45 gr kokosolie
- 1 tl vanille-extract
- Sojaboter en wat extra bloem om de ramekins in te vetten en te bebloemen
➡️ Bereiding
- Smelt de chocolade op een laag vuurtje en roer er de kokosmelk door. Dit is de ganachevulling.
- Laat de ganachevulling minstens 2 uur opstijven in de koelkast
- Begin pas aan het deeg als de ganache lang genoeg in de koelkast gezeten heeft
- Meng de chocodrink met de azijn en zet aan de kant, het is de bedoeling dat het mengsel schift, zo krijg je vegan karnemelk
- Neem een kom en meng de bloem met suiker, het cacaopoeder, bakpoeder en het zout
- Doe de chocodrink met azijn erbij
- Laat de kokosolie smelten en voeg toe
- Voeg het vanille-extract toe en meng alles goed
- Vet ramekins in met wat sojaboter en bebloem
- Doe een lepel van het deeg op de bodem en vervolgens een lepel van de opgesteven ganachevulling
- Bedek opnieuw met deeg tot de ganachevulling bedekt is met deeg
- Laat ong 12 à 14 min bakken in een oven van 180°C
- SMAKELIJK