• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Moelleux au chocolat

Voor 3 á 4 moelleux’s:


🌱 Ingrediënten

  • 130 gr vegan chocolade
  • 150 ml kokosmelk
  • 200 ml plantaardige chocodrink (ik gebruik de almond choclate drink van @alpro)
  • 1 tl witte wijn azijn (of een andere azijnsmaak die je staan hebt)
  • 150 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 45 gr kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • Sojaboter en wat extra bloem om de ramekins in te vetten en te bebloemen

➡️ Bereiding

  • Smelt de chocolade op een laag vuurtje en roer er de kokosmelk door. Dit is de ganachevulling.
  • Laat de ganachevulling minstens 2 uur opstijven in de koelkast
  • Begin pas aan het deeg als de ganache lang genoeg in de koelkast gezeten heeft
  • Meng de chocodrink met de azijn en zet aan de kant, het is de bedoeling dat het mengsel schift, zo krijg je vegan karnemelk
  • Neem een kom en meng de bloem met suiker, het cacaopoeder, bakpoeder en het zout
  • Doe de chocodrink met azijn erbij
  • Laat de kokosolie smelten en voeg toe
  • Voeg het vanille-extract toe en meng alles goed
  • Vet ramekins in met wat sojaboter en bebloem
  • Doe een lepel van het deeg op de bodem en vervolgens een lepel van de opgesteven ganachevulling
  • Bedek opnieuw met deeg tot de ganachevulling bedekt is met deeg
  • Laat ong 12 à 14 min bakken in een oven van 180°C
  • SMAKELIJK

Bericht navigatie

Bladerdeeghapje met zoete aardappel
Linzen dahl met spinazie en rijst
  • Elara by LyraThemes