✅ Easy ✅ Vegan ✅ Lekker
Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- Een beetje kokosolie (of gebruik een andere neutraalsmakende olie)
- 2 uien
- 3 teentjes look
- 1 tl gehakte gember (of gebruik verse gember)
- Snuifje chillivlokken
- 3 tl garam masala kruiden
- 200 gr gedroogde linzen
- 400 ml tomatenstukjes (1 blik)
- 400 ml kokosmelk (1 blik
- 500 ml water + 1 blokje groentebouillon
- Zout, peper
- Sap van 1 limoen
- Verse spinazie
- Voor de rijst: Rijst voor 2 personen, 2 el amandelmeel, 2 el amandelvlokken, 2 el rozijntjes, Handje vere koriander, sap van een halve limoen, peper en zout en smaak
➡️ Bereiding
- Snij de ajuin fijn, pers de look en stoof aan in een beetje kokosolie
- Voeg de gember, chillivlokken en de garam masala kruiden toe
- Spoel de linzen en voeg toe, samen met de tomatenstukjes, de kokosmelk en de groentenbouillon
- Kruid af met peper en zout naar smaak en voeg het limoensap toe
- Laat de dahl ongeveer een halfuurtje tot een uurtje sudderen op een laag vuurtje tot de linzen genoeg van het vocht opgenomen hebben
- Spoel en gaar intussen de verse spinazie
- Gaar de rijst en meng met de overige ingrediënten
- SMAKELIJK