• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Linzen dahl met spinazie en rijst

✅ Easy ✅ Vegan ✅ Lekker
Voor 2 personen:


🌱 Ingrediënten

  • Een beetje kokosolie (of gebruik een andere neutraalsmakende olie)
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 1 tl gehakte gember (of gebruik verse gember)
  • Snuifje chillivlokken
  • 3 tl garam masala kruiden
  • 200 gr gedroogde linzen
  • 400 ml tomatenstukjes (1 blik)
  • 400 ml kokosmelk (1 blik
  • 500 ml water + 1 blokje groentebouillon
  • Zout, peper
  • Sap van 1 limoen
  • Verse spinazie
  • Voor de rijst: Rijst voor 2 personen, 2 el amandelmeel, 2 el amandelvlokken, 2 el rozijntjes, Handje vere koriander, sap van een halve limoen, peper en zout en smaak

➡️ Bereiding

  • Snij de ajuin fijn, pers de look en stoof aan in een beetje kokosolie
  • Voeg de gember, chillivlokken en de garam masala kruiden toe
  • Spoel de linzen en voeg toe, samen met de tomatenstukjes, de kokosmelk en de groentenbouillon
  • Kruid af met peper en zout naar smaak en voeg het limoensap toe
  • Laat de dahl ongeveer een halfuurtje tot een uurtje sudderen op een laag vuurtje tot de linzen genoeg van het vocht opgenomen hebben
  • Spoel en gaar intussen de verse spinazie
  • Gaar de rijst en meng met de overige ingrediënten
  • SMAKELIJK

Bericht navigatie

Moelleux au chocolat
Erwtendip met groene curry
  • Elara by LyraThemes