Voor 4 wraps:
🌱 Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 80 gr bloem
- 150 ml water
- ong 300 gr kikkererwten (1 blik)
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- Stukje gember
- 2 el ketchup
- 4 el chili saus (of sriracha saus)
- 1 el witte wijn azijn (of andere azijn)
- 1 el sojasaus
- Peper, zout, paprikapoeder
- Een paar handjes sla
- Vegan mayonaise
➡️ Bereiding
- Meng het water met de bloem
- Dompel de bloemkoolstukjes en de kikkererwten in het bloemenmengsel en laat ong 25 min in een oven van 180°C garen
- Snij de ajuin fijn, pers de look en laat bakken in een pan.
- Voeg de gember, ketchup, chili saus en de sojasaus toe en laat inkoken
- Voeg de gare bloemkool en kikkererwten toe aan de saus en laat even sudderen
- Kruid af met peper, zout en paprikapoeder
- Voeg evenuteel nog wat water toe als de saus te dik wordt
- Leg op een wrap met wat sla en vegan mayonaise
- SMAKELIJK