Voor het geval je het nog niet wist: broccoli is mijn favoriete groente.
ook een shoutout naar @RoannevanVoorst (schrijver van het boek ‘Ooit aten we dieren’, te zien in het begin van de video)
Samen met ‘Sapiens’ van @yuvalharari zijn dit de 2 boeken die ik iedereen zou aanraden om te lezen!
En deze super gemakkelijke (en gezonde) burgers raad ik iedereen dus ook sterk aan.
Voor 2 á 3 burgers:
🌱 Ingrediënten
- 250 gr broccoliroosjes
- 40 gr verse spinazie
- 1 handje basilicum
- 1 teentje look
- 50 gr zonnebloempitten
- 40 gr havermout
- 1 el tahini
- 12 el paneermeel (+ een beetje extra of wat bloem)
- Peper en zout
➡️ Bereiding
- Laat de broccoliroosjes 3 minuutjes garen in kokend water en spoel af met koud water
- Mix samen met de overige ingrediënten
- Laat het mengsel een halfuurtje rusten in de koelkast
- Bedek je werkblad met een beetje paneermeel of bloem en vorm burgers uit het mengsel
- Bak de burgers krokant in een scheutje olijfolie (ong 5 á 10 min aan elke kant)
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten