Gemakkelijk, vegan en lekker!
Voor 4 crème brûlées:
🌱 Ingrediënten
- 250 ml ongezoete amandelmelk
- 70 gr kristalsuiker
- 40 gr maïszetmeel
- 400 gr kokosmelk (1 blik)
- 1 vanillestokje
- 2 el vanille extract
- Snuifje zout
- Een paar el rietsuiker (om te karameliseren)
- 4 ovenvaste taartvormpjes van ong 12 cm diameter
➡️ Bereiding
- Neem een kookpot en warm de melk op samen met de kristalsuiker zodat de suiker oplost
- Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de rietsuiker) en breng aan de kook zodat de pudding kan indikken
- Giet de pudding in de taartvormpjes en laat 2u afkoelen in de koelkast
- Strooi rietsuiker op de pudding en laat de rietsuiker karameliseren onder de grill (of gebruik een blow torch als je dat hebt)
- Afhankelijk van hoe sterk je grill is, laat je de taarvormpjes ong 10 min onder de grill (check regelmatig zodat het niet aanbrandt)
- Laat afkoelen zodat je je tong niet vebrandt
- SMAKELIJK!