• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Boules de berlin

NJOM NJOM NJOM!
Voor 4 vegan boules de berlin:


🌱 Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 120 ml ongezoete sojamelk
  • 15 gr verse gist
  • 250 gr bloem
  • 30 gr vegan bakboter, op kamertemperatuur
  • 30 gr vanillesuiker
  • Snuifje zout
  • Een scheutje zonnebloemolie (om een kom in te vetten)

Voor de crème pâtissière:

  • 40 gr kristalsuiker
  • 30 gr maïszetmeel
  • Snuifje zout
  • 250 ml ongezoete sojamelk
  • 1 el vanille extract
  • 60 gr vegan bakboter, op kamertemperatuur

➡️ Bereiding

  • Maak het deeg:
  • Verwarm de melk lauw (niet te warm!) en los de gist er in op. Roer goed.
  • Meng de bloem met de boter, het zout en de vanillesuiker goed.
  • Voeg het gistmengsel beetje bij beetje bij het bloemmengsel en keed tot een elastisch deeg
  • Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats, in een ingevette kom met een handdoek er op.
  • Maak intussen de crème pâtissière:
  • Meng de suiker, het maïszetmeel en het zout in een kom. Zet even aan de kant. Zet ook de boter klaar.
  • Neem een kookpan en verwarm de melk samen met het vanille extract.
  • Voeg het suikermengsel bij de melk en roer goed. Laat inkoken tot de crème dikker wordt en laat het dan nog 2 minuutjes verder op het vuur, terwijl je goed roert
  • Zet het vuur uit en voeg de boter toe. Roer tot de boter volledig gesmolten is.
  • Laat de crème ongeveer 1 uur afkoelen in de koelkast (als je wil kan je een plastiek folie op de crème leggen zodat er geen velletje op komt)
  • Als het deeg gerezen is, kneed het nog even en vorm er bolletjes van (ong 6 cm diameter)
  • Leg de deegbollen op een bakpapier op een ovenplaat, leg er een handdoek over en laat nog eens een halfuur rijzen op een warme plaats
  • Haal de crème uit de koelkast en roer goed met een spatel
  • Bak de deegbollen goudbruin in een friteuse van 170 °C
  • Laat uitlekken en afkoelen en snij de bollen doormidden en vul met de crème pâtissière
  • Bestrooi de boules de berlin met bloemsuiker
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Parelcouscous salade
Crème Brûlée
  • Elara by LyraThemes