Voor 2 blokken feta:
🌱 Ingrediënten
- 150 gr cashew noten
- 250 gr stevige tofu
- 60 ml water
- Sap van een halve limoen
- 1 el witte wijn azijn
- 3 el edelgistvlokken
- 1 tl zout
- 1 tl lookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 el mostered
- 1 el sojasaus
- 1 el miso pasta
- Snuifje kurkuma
- 240 ml water
- 1 el agar agar poeder
➡️ Bereiding
- Breng water aan de kook, neem van het vuur en laat de cashewnoten er ong 15 min in weken, giet af
- Mix de geweekte cashewnoten samen met de overige ingrediënten behalve de 240 ml water en de agar agar. Laat het mengsel in de blender en zet even opzij
- Vet een cake vorm in met wat olijfolie of wat sojaboter
- Meng de 240 ml water met het agar agar poeder en breng aan de kook terwijl je roert. Laat 2 minuten doorkoken.
- Mix het agar agar mengsel snel onder de overige gemixte ingrediënten in de blender en giet meteen over in de ingevete cakevorm
- Strijk het mengsel glad en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven
- Snij daarna de blok in kleinere blokken, vet ze in met wat olijfolie en bak in een grill pan, ong 2 minuutjes langs elke kant
- Je kan de feta koud of warm eten, in grote of kleinere stukken.
- Ik eet de feta in de video als een soort feta bake in een orzo pasta schotel met kerstomaatjes uit de oven, dat je kan vinden op de site van @bevegan
- SMAKELIJK!