• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Tofu feta

Voor 2 blokken feta:


🌱 Ingrediënten

  • 150 gr cashew noten
  • 250 gr stevige tofu
  • 60 ml water
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el witte wijn azijn
  • 3 el edelgistvlokken
  • 1 tl zout
  • 1 tl lookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 el mostered
  • 1 el sojasaus
  • 1 el miso pasta
  • Snuifje kurkuma
  • 240 ml water
  • 1 el agar agar poeder

➡️ Bereiding

  • Breng water aan de kook, neem van het vuur en laat de cashewnoten er ong 15 min in weken, giet af
  • Mix de geweekte cashewnoten samen met de overige ingrediënten behalve de 240 ml water en de agar agar. Laat het mengsel in de blender en zet even opzij
  • Vet een cake vorm in met wat olijfolie of wat sojaboter
  • Meng de 240 ml water met het agar agar poeder en breng aan de kook terwijl je roert. Laat 2 minuten doorkoken.
  • Mix het agar agar mengsel snel onder de overige gemixte ingrediënten in de blender en giet meteen over in de ingevete cakevorm
  • Strijk het mengsel glad en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven
  • Snij daarna de blok in kleinere blokken, vet ze in met wat olijfolie en bak in een grill pan, ong 2 minuutjes langs elke kant
  • Je kan de feta koud of warm eten, in grote of kleinere stukken.
  • Ik eet de feta in de video als een soort feta bake in een orzo pasta schotel met kerstomaatjes uit de oven, dat je kan vinden op de site van @bevegan
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Spiced pumpkin parfait
Pasta met champignons en zongedroogde tomaten
  • Elara by LyraThemes