• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Spaanse tortilla met broccoli

Alle speciale ingrediënten zijn te vinden oa in de @bioplanet_be


🌱 Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 200 gr broccoliroosjes
  • Scheutje olijfolie
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 60 ml sojamelk
  • 300 gr zijden tofu
  • 45 gr kikkererwtenmeel (of gebruik gewoon bloem)
  • 2 el edelgistvlokken
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 tl mosterd
  • Snuifje kurkuma, kala namak (of gebruik gewoon zout), peper
  • Klontje sojaboter

➡️ Bereiding

  • Schil de aardappelen en snij in schuifjes van ong 0,5 cm dik
  • Kook de aardappelschijfjes en de broccoliroosjes beetgaar (ong 10 min)
  • Laat uitlekken en spoel met koud water
  • Snij de ui fijn, pers de look en bak in een scheutje olijfolie
  • Neem een grote mengkom en mix de sojamelk, zijden touf, mosterd, kikkererwtenmeel, edelgistvlokken, maïszetmeel en de kruiden
  • Voeg de gebakken ui, de aardappelschijfjes en de broccoliroosjes toe en roer onder het beslag
  • Vet een springvorm van 22 cm in met wat sojaboter, en vul de springvorm met het tortilla beslag
  • Laat ong 40 min garen in een oven van 200°C (prik met een mes of tandenstoker in de tortilla, als die er proper uitkomt is de tortilla gaar)
  • Laat minstens 10 min koelen
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Noedels met gemarineerde tofu en pinda-limoen saus
Pulled jackfruit bao buns
  • Elara by LyraThemes