Alle speciale ingrediënten zijn te vinden oa in de @bioplanet_be
🌱 Ingrediënten
- 400 gr aardappelen
- 200 gr broccoliroosjes
- Scheutje olijfolie
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 60 ml sojamelk
- 300 gr zijden tofu
- 45 gr kikkererwtenmeel (of gebruik gewoon bloem)
- 2 el edelgistvlokken
- 2 el maïszetmeel
- 1 tl mosterd
- Snuifje kurkuma, kala namak (of gebruik gewoon zout), peper
- Klontje sojaboter
➡️ Bereiding
- Schil de aardappelen en snij in schuifjes van ong 0,5 cm dik
- Kook de aardappelschijfjes en de broccoliroosjes beetgaar (ong 10 min)
- Laat uitlekken en spoel met koud water
- Snij de ui fijn, pers de look en bak in een scheutje olijfolie
- Neem een grote mengkom en mix de sojamelk, zijden touf, mosterd, kikkererwtenmeel, edelgistvlokken, maïszetmeel en de kruiden
- Voeg de gebakken ui, de aardappelschijfjes en de broccoliroosjes toe en roer onder het beslag
- Vet een springvorm van 22 cm in met wat sojaboter, en vul de springvorm met het tortilla beslag
- Laat ong 40 min garen in een oven van 200°C (prik met een mes of tandenstoker in de tortilla, als die er proper uitkomt is de tortilla gaar)
- Laat minstens 10 min koelen
- SMAKELIJK!