Voor 6 bao buns:
🌱 Ingrediënten
- 125 gr bloem + extra
- 100 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- Snuifje zout
- Scheutje sesamolie
- Scheutje olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl 5-spicepoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el sojasaus
- 4 el hoisinsaus
- 1 el rijstazijn
- 1 blik jackfruit (550 gram)
- Sesamzaadjes
- Siracha saus
➡️ Bereiding
- Neem een kom en meng het bloem met de het bakpoeder en het zout. Voeg de sojamelk toe en kneed ong 5 min tot een samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg in 6 balletjes, druk plat in een ovale vorm, besmeer met wat sesamolie en vouw de broodjes dubbel
- Stoom de broodjes ong 10 min
- Snij de ui fijn, pers de look en bak even in een scheutje olijfolie
- Voeg de kruiden, sojasaus, hoisinsuas, rijstazijn toe en meng goed
- Spoel het jackrfruit, trek de stukjes wat uit elkaar en voeg toe aan de saus
- Laat een 10-tal minuutjes op een laag vuurtje pruttelen
- Vul de gestoomde bao buns met het jackfruit
- Besprenkel met nog wat sesamzaadjes, hoisinsaus en siracha saus
- SMAKELIJK!