Shaoxing wijn vond ik in de aziatische supermarkt (in de @ranasia voor de bruggelingen)
🌱 Ingrediënten
- 250 gr stevige tofu
- Voor de tofumarinade: 80 ml sojasuas, 2 el suiker, 60 ml shaoxing wijn, 3 el chilisaus, 1 el ketjap manis, sap van een halve limoen, 4 teentjes look (geperst)
- Voor de tofu coating: 60 gr maïszetmeel, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, snuifje cayennepeper, snuifje zout
- Voor de pinda-limoen saus: 3 el pindakaas, 2 el sojasuas, 2 el sesamolie, 1 el chilisaus, 2 el agave siroop, sap van 2 limoenen, water
- 250 gr noedels (ik gebruik soba noedels in de video)
- 1 broccoli
- 2 rode uien
- 1 teentje look
- 2 handjes geroosterde pindanoten
- Verse koriander
- Sesamzaadjes
➡️ Bereiding
- Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes
- Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de tofublokjes minstens 4u marineren
- Laat de gemarineerde tofu uitlekken
- Meng in een kom de maïszetmeel, met de gemberpoeder, komijnpoeder en cayennepeper
- Meng de tofublokjes door het maïszetmeel mengsel en bak de blokjes krokant in een scheutje olijfolie. Zet de tofu blokjes aan de kant
- Maak de pinda-limoen saus: meng alle ingrediënten behalve het water en warm op het vuur. Voeg wat water toe tot je een smeuïge saus krijgt. Zet de saus aan de kant.
- Gaar de noedels beetgaar en spoel met koud water
- Gaar de broccoliroosjes en spel met koud water
- Neem een grote (wok)pan. Snij de ui fijn, pers de look en stoof aan. Voeg de pindanoten toe en laat even bakken.
- Voeg de pinda-limoen saus toe en roer er de noedels door
- Voeg de tofublokjes en de broccoli toe en roer voorzichtig om
- Nog wat verse koriander en sesamzaadjes op het bord
- SMAKELIJK!