• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Noedels met gemarineerde tofu en pinda-limoen saus

Shaoxing wijn vond ik in de aziatische supermarkt (in de @ranasia voor de bruggelingen)


🌱 Ingrediënten

  • 250 gr stevige tofu
  • Voor de tofumarinade: 80 ml sojasuas, 2 el suiker, 60 ml shaoxing wijn, 3 el chilisaus, 1 el ketjap manis, sap van een halve limoen, 4 teentjes look (geperst)
  • Voor de tofu coating: 60 gr maïszetmeel, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, snuifje cayennepeper, snuifje zout
  • Voor de pinda-limoen saus: 3 el pindakaas, 2 el sojasuas, 2 el sesamolie, 1 el chilisaus, 2 el agave siroop, sap van 2 limoenen, water
  • 250 gr noedels (ik gebruik soba noedels in de video)
  • 1 broccoli
  • 2 rode uien
  • 1 teentje look
  • 2 handjes geroosterde pindanoten
  • Verse koriander
  • Sesamzaadjes

➡️ Bereiding

  • Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes
  • Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de tofublokjes minstens 4u marineren
  • Laat de gemarineerde tofu uitlekken
  • Meng in een kom de maïszetmeel, met de gemberpoeder, komijnpoeder en cayennepeper
  • Meng de tofublokjes door het maïszetmeel mengsel en bak de blokjes krokant in een scheutje olijfolie. Zet de tofu blokjes aan de kant
  • Maak de pinda-limoen saus: meng alle ingrediënten behalve het water en warm op het vuur. Voeg wat water toe tot je een smeuïge saus krijgt. Zet de saus aan de kant.
  • Gaar de noedels beetgaar en spoel met koud water
  • Gaar de broccoliroosjes en spel met koud water
  • Neem een grote (wok)pan. Snij de ui fijn, pers de look en stoof aan. Voeg de pindanoten toe en laat even bakken.
  • Voeg de pinda-limoen saus toe en roer er de noedels door
  • Voeg de tofublokjes en de broccoli toe en roer voorzichtig om
  • Nog wat verse koriander en sesamzaadjes op het bord
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Tapenade van olijven en groene geroosterde paprika
Spaanse tortilla met broccoli
  • Elara by LyraThemes