Zin in gevulde champignons met kruidenkaas op de BBQ? Dat is dan toevallig want ik heb daar net een video over.
De edelgistvlokken zien er niet zo smakelijk uit, maar zorgen wel voor een hartige umami smaak.
De vlokken zijn te koop in bio winkels en gaan heel lang mee.
🌱 Ingrediënten
- 250 gram cashewnoten + water om in te laten weken
- 50 ml water
- 3 el edelgistvlokken
- 2 el citroen sap
- 2 el witte wijn azijn
- Snuifje peper en zout
- 2 teentjes look
- 2 el olijfolie
- Verse bieslook en/of andere kruiden (dille, oregano,…)
➡️ Bereiding
- Breng een pot water aan de kook, haal van het vuur en laat de cashewnoten er minstens een halfuurtje in weken
- Mix de geweekte cashewnoten samen met de andere ingrediënten
- Voeg eventueel nog wat extra water toe tot je de perfecte gewenste smeuïgheid bereikt
- Gebruik de kruidenkaas als beleg, als dip, of als vulling voor gevulde champignons, zoete puntpaprika’s of zoete aardappel
De kruidekaas zal net als ricotta zijn stevigheid bewaren, ook als het opgewarmd wordt. - Geulvde champginons: haal het steeltje uit de champignons en vul met de kruidenkaas. Op de BBQ of in de oven tot de champignon gaaar is.
- Gevulde zoete puntpaprika: snij de top eraf, haal de zaadlijstjes eruit en vul met de kruidenkaas. Op de BBQ of in de oven tot de puntpaprika gaaar is.
- Gevulde (zoete) aardappel: kook de aardappelen 10 á 15 min beetgaar, hol het bovenste deel van de aardappel uit en vul met de kruidenkaas. Op de BBQ of in de oven laten verder garen
- SMAKELIJK!