Mijn leven is opgedeeld in vóór en na ik dit recept ontdekte.
Het recept is gebaseerd op dat van @loveandlemons
🌱 Ingrediënten
- 2 ajuinen (150 gr)
- 150 gr cashewnoten
- 120 ml water
- 2 el olijfolie
- 1 el limoensap
- 1 el wijn azijn
- 1 teentje look, gepeld
- 1/2 tl mosterd
- 1 tl ajuinpoeder
- Snuifje peper en zout
- 2 el fijngesneden bieslook
- Snuifje peper en zout
➡️ Bereiding
- Laat de cashewnoten minstens 4u weken in water, of giet er kokend water op en laat 15 min weken.
- Karameliseer de ajuin: Pel en snij de ajuin in kleine stukjes van ringen
- Verwarm 2 el olijfolie en laat de ajuinenstukjes ong 5 min op een hoog vuur bakken in een gietijzeren pan.
- Verlaag het vuur en laat nog een uurtje sudderen, of tot ze volledig zacht zijn.
- Roer regelmatig zodat de ajuinen niet aanbranden.
- Mix alle ingrediënten, behalve de bieslook
- Voeg de bieslook toe en roer
- Kruid af met peper en zout naar smaak en nog wat extra ajuinenpoeder
- SMAKELIJK