• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Dip van gekarameliseerde ajuin

Mijn leven is opgedeeld in vóór en na ik dit recept ontdekte.
Het recept is gebaseerd op dat van @loveandlemons


🌱 Ingrediënten

  • 2 ajuinen (150 gr)
  • 150 gr cashewnoten
  • 120 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • 1 el wijn azijn
  • 1 teentje look, gepeld
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 tl ajuinpoeder
  • Snuifje peper en zout
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • Snuifje peper en zout

➡️ Bereiding

  • Laat de cashewnoten minstens 4u weken in water, of giet er kokend water op en laat 15 min weken.
  • Karameliseer de ajuin: Pel en snij de ajuin in kleine stukjes van ringen
  • Verwarm 2 el olijfolie en laat de ajuinenstukjes ong 5 min op een hoog vuur bakken in een gietijzeren pan.
  • Verlaag het vuur en laat nog een uurtje sudderen, of tot ze volledig zacht zijn.
  • Roer regelmatig zodat de ajuinen niet aanbranden.
  • Mix alle ingrediënten, behalve de bieslook
  • Voeg de bieslook toe en roer
  • Kruid af met peper en zout naar smaak en nog wat extra ajuinenpoeder
  • SMAKELIJK

Bericht navigatie

Cheesecake
Wafeltjes met banaan
  • Elara by LyraThemes