“Lekker en zwaar. Maar wel lekker”
Meer valt er inderdaad niet over te zeggen.
Het recept is gebaseerd op dat van @biancazapatka maar dan met een speculoos bodem, veel meer limoen en met blauwe bessen ipv rood fruit
🥦 Ingrediënten:
- 150 gr speculoos
- 75 gr plantaardige boter (ik gebruik zoals altijd de sojaboter van @alpro)
- 850 gr plantaardige cream cheese (ik gebruik die van het merk @oatly te koop in de @albertheijnbelgie)
- 400 ml kokosroom
- 200 gr suiker
- 4 el maïzena
- Sap van 2 limoenen
- 1 el vanille-extract
- 300 gr bevroren fruit (ik gebruik blauwe bessen)
- 2 el suiker
- 1 á 2 el maïzena
🥦 Bereiding:
- Doe bakpapier op de onderkant van een springvorm en vet de randen in
- Smelt de boter en mix samen met de koekjes
- Doe het koekjesmengsel in de springvorm en duw goed aan
- Klop de cream cheese op tot een glad mengsel
- Voeg de kokosroom, suiker, 4 el maïzena, het limoensap en het vanille-extracten toe klop het mengsel verder op
- Giet het cream cheese mengesel op het koekjes deeg in de springvorm
- Doe de springvorm in een ovenschaal gevuld met water
- Laat 1u bakken in een oven van 175°
- Doe na 1u de oven uit en laat de cake nog een uur in de oven zitten
- Doe de oven open en laat de cake op kamertemperatuur komen
- Zet de cake in de springvorm in de koelkast en laat overnacht koelen
- Ontdooi en mix het fruit
- Breng aan de kook samen met de suiker
- Voeg de maïzena (1 of 2 el afhankelijk van hoe dik je de saus wilt)
- Giet de saus over de cheese cake
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten