• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Cheesecake

“Lekker en zwaar. Maar wel lekker”
Meer valt er inderdaad niet over te zeggen.
Het recept is gebaseerd op dat van @biancazapatka maar dan met een speculoos bodem, veel meer limoen en met blauwe bessen ipv rood fruit


🥦 Ingrediënten:

  • 150 gr speculoos
  • 75 gr plantaardige boter (ik gebruik zoals altijd de sojaboter van @alpro)
  • 850 gr plantaardige cream cheese (ik gebruik die van het merk @oatly te koop in de @albertheijnbelgie)
  • 400 ml kokosroom
  • 200 gr suiker
  • 4 el maïzena
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 el vanille-extract
  • 300 gr bevroren fruit (ik gebruik blauwe bessen)
  • 2 el suiker
  • 1 á 2 el maïzena

🥦 Bereiding:

  • Doe bakpapier op de onderkant van een springvorm en vet de randen in
  • Smelt de boter en mix samen met de koekjes
  • Doe het koekjesmengsel in de springvorm en duw goed aan
  • Klop de cream cheese op tot een glad mengsel
  • Voeg de kokosroom, suiker, 4 el maïzena, het limoensap en het vanille-extracten toe klop het mengsel verder op
  • Giet het cream cheese mengesel op het koekjes deeg in de springvorm
  • Doe de springvorm in een ovenschaal gevuld met water
  • Laat 1u bakken in een oven van 175°
  • Doe na 1u de oven uit en laat de cake nog een uur in de oven zitten
  • Doe de oven open en laat de cake op kamertemperatuur komen
  • Zet de cake in de springvorm in de koelkast en laat overnacht koelen
  • Ontdooi en mix het fruit
  • Breng aan de kook samen met de suiker
  • Voeg de maïzena (1 of 2 el afhankelijk van hoe dik je de saus wilt)
  • Giet de saus over de cheese cake
  • SMAKELIJK!

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Dalgona koffie
Dip van gekarameliseerde ajuin
  • Elara by LyraThemes