Voor ong 50 kroketjes:
🌱 Ingrediënten
- 500 gr zoete aardappel
- 2 teentjes look
- 250 gr quinoa
- 1 groentebouillon blokje
- 100 gr paneermeel
- Extra paneermeel om de kroketjes te paneren
- Gedroogde kruiden: snuifje peper, zout, chilivlokken, paprikapoeder & komijn
- Verse bieslook
- 1 tl mosterd
- Scheutje citroensap
- 250 ml sojaroom (ik gebruik de 14% sojaroom van @alpro)
- Zonnebloem- of maïsolie (veel)
- 1 gepekelde rode chilipeper (laat ong 1 maand op zout water staan in een afgesloten pot of gebruik gewoon chilipeper als je daar geen geduld voor hebt)
- een halve mango
- 1 el gele curry (die van @delhaize is vegan)
➡️ Bereiding
- Schil de zoete aardappelen, snij ze in stukken en laat samen met de gepelde look ong 1u garen in een oven van 180°
- Gaar de quinoa in groentebouillon
- Mix de zoete aardappelen en de look met de helft van de quinoa, het paneermeel en de gedroogde kruiden
- Meng er dan de andere helft van de quinoa onder, samen met de fijngesneden bieslook
- Rol er balletjes van ong 25 gr van en rol in paneermeel
- Frituur ze op 170° tot ze goudbruin zijn (Je kan de kroketjes direct frituren of invriezen)
- Voor de saus: Mix de mosterd met het citroensap en de sojaroom. Voeg er dan beetje bij beetje de olie aan toe en mix tot de saus dik genoeg wordt. Mix er de chilipeper, mango en de curry onder
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten