• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Loempia’s met gemarineerde tofu en wakame salade

Wakame salade vind je kant en klaar oa in de @albertheijn of de aziatische supermarkt


🌱 Ingrediënten

  • 250 gr tofu
  • 1 limoen (zeste + sap)
  • 1 pepertje
  • Stukje gember
  • 1 teentje look
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 250 gr wakamesalade (of een andere zeewiersalade)
  • Loempiavellen (ik gebruik 150×150 van grootte)

➡️ Bereiding

  • Laat de tofu een paar uur uitlekken (wikkel de tofu in een keukenhanddoek en leg er iets zwaar op)
  • Neem een afdekbaar potje en voeg toe: limoenzeste en limoensap, fijngesneden pepertje, geraspte gember, geperste look, agavesiroop, olijfolie, sesamolie en sojasaus
  • Snij de uitgelekte tofu in blokjes en roer onder de marinade
  • Laat de tofu een paar uur marineren in de koelkast
  • Leg 1 el wakame salade en 1 el van de gemarineerde tofu in een hoek van een loempia vel (of meer als je grotere vellen gebruikt)
  • Wrijf de overstaande hoek in met wat water zodat ze blijven toeplakken
  • Plooi de loempia’s dicht zoals je in de video kan zien
  • Ik doe er dan graag nog een loempia vel rond zodat ze dubbel ingepakt zijn, maar dat hoeft niet
  • Frituur de loempia’s (een paar minuutjes op 180° tot ze goudbruin kleuren)
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Quinoa kroketjes met chili-mangosaus
Tomaat “garnaal”
  • Elara by LyraThemes