Wakame salade vind je kant en klaar oa in de @albertheijn of de aziatische supermarkt
🌱 Ingrediënten
- 250 gr tofu
- 1 limoen (zeste + sap)
- 1 pepertje
- Stukje gember
- 1 teentje look
- 1 el agavesiroop
- 1 el olijfolie
- 2 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 250 gr wakamesalade (of een andere zeewiersalade)
- Loempiavellen (ik gebruik 150×150 van grootte)
➡️ Bereiding
- Laat de tofu een paar uur uitlekken (wikkel de tofu in een keukenhanddoek en leg er iets zwaar op)
- Neem een afdekbaar potje en voeg toe: limoenzeste en limoensap, fijngesneden pepertje, geraspte gember, geperste look, agavesiroop, olijfolie, sesamolie en sojasaus
- Snij de uitgelekte tofu in blokjes en roer onder de marinade
- Laat de tofu een paar uur marineren in de koelkast
- Leg 1 el wakame salade en 1 el van de gemarineerde tofu in een hoek van een loempia vel (of meer als je grotere vellen gebruikt)
- Wrijf de overstaande hoek in met wat water zodat ze blijven toeplakken
- Plooi de loempia’s dicht zoals je in de video kan zien
- Ik doe er dan graag nog een loempia vel rond zodat ze dubbel ingepakt zijn, maar dat hoeft niet
- Frituur de loempia’s (een paar minuutjes op 180° tot ze goudbruin kleuren)
- SMAKELIJK!