Kant-en-klare vegan schnitzels zijn te koop in de supermarkt
maar je kan ze dus ook zelf maken met tarwegluten (oa te koop in de @bioplanet_be )
🥦 Ingrediënten:
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 50 gr gekookte kikkererwten
- 2 el edelgistvlokken
- 70 gr tomatenpuree
- Suifje peper, zout, paprikapoeder
- 1 el sojasaus
- 100 ml water
- 100 gr tarwegluten
- 100 gr bloem
- 180 ml water
- 100 gr paneermeel
🥦 Bereiding:
- Snij de ajuin fijn, pers een teentje look en bak in een scheutje olijfolie
- Doe de gebakken ajuin en de look in de mixer samen met de kikkererwten, edelgistvlokken, kruiden, tomaten puree, sojasuas en 100 ml water. Mix tot een glad mengsel
- Voeg de tarwegluten toe en mix verder
- Kneed 2 à 3 schnitzels uit het deeg
- Stoom de schitzels 20 min (draai na 10 min om)
- Laat de schnitzel afkoelen met het deksel op de pan
- Meng de bloem met 180 ml water
- Dompel de schintzel in het bloembeslag en daarna in het paneermeel
- Leg de schitzels op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak 20 min in een oven van 200°. (draai na 10 min om)
- Ik eet de schnitzel hier met champignonsaus en krielpatatjes uit de oven en een Belgisch biertje 🙂
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten