• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Schnitzel

Kant-en-klare vegan schnitzels zijn te koop in de supermarkt
maar je kan ze dus ook zelf maken met tarwegluten (oa te koop in de @bioplanet_be )


🥦 Ingrediënten:

  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 50 gr gekookte kikkererwten
  • 2 el edelgistvlokken
  • 70 gr tomatenpuree
  • Suifje peper, zout, paprikapoeder
  • 1 el sojasaus
  • 100 ml water
  • 100 gr tarwegluten
  • 100 gr bloem
  • 180 ml water
  • 100 gr paneermeel

🥦 Bereiding:

  • Snij de ajuin fijn, pers een teentje look en bak in een scheutje olijfolie
  • Doe de gebakken ajuin en de look in de mixer samen met de kikkererwten, edelgistvlokken, kruiden, tomaten puree, sojasuas en 100 ml water. Mix tot een glad mengsel
  • Voeg de tarwegluten toe en mix verder
  • Kneed 2 à 3 schnitzels uit het deeg
  • Stoom de schitzels 20 min (draai na 10 min om)
  • Laat de schnitzel afkoelen met het deksel op de pan
  • Meng de bloem met 180 ml water
  • Dompel de schintzel in het bloembeslag en daarna in het paneermeel
  • Leg de schitzels op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak 20 min in een oven van 200°. (draai na 10 min om)
  • Ik eet de schnitzel hier met champignonsaus en krielpatatjes uit de oven en een Belgisch biertje 🙂

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Pasta bolognese
Dalgona koffie
  • Elara by LyraThemes