Vaak maak ik spagettisaus gewoon met veel groentjes, maar deze saus met vegan gehakt is ook heel lekker! Geen fan van vegan gehakt? Laat het dan weg he.
Mijn pasta follognaise is alleszinds al geschikt voor leeftijden van 9 maand tot 34 jaar!
Ik maak altijd heel veel in 1 keer om het dan in porties in te vriezen.
Voor een (hele) grote pot saus (ong 6 á 8 porties):
🌱 Ingrediënten
- 3 ajuinen (ong 250 gr)
- 4 teentjes look
- 400 gr vegan gehakt
- 500 gr wortels
- 500 gr champignons
- 2 el sojasaus
- 2 el azijn met een smaakje (ik gebruik witte wijn azijn)
- 2 el agavesiroop
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl mosterd
- Snuifje cayennepeper
- 800 ml tomatenstukjes
- 500 ml passata
- 140 gr tomatenconcentraat
- Snuifje peper, zout en provençaalse kruiden
➡️ Bereiding
- Snij de ajuin fijn, pers de look en bak samen aan in een scheutje olijfolie (ik gebruik een ingevroren blokje olijofolie waar basilicum in heeft gemarineerd)
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Schil de wortels, snij ze in stukjes en voeg toe
- Snij de champignons in schijfjes en voeg toe
- Laat de groentjes even stoven
- Voeg de sojasaus, agavesiroop, witte wijn azijn, mosterd, paprikapoeder en cayennepeper toe
- Voeg de tomatenstukjes, de passata en het tomatenconcenctraat toe
- Kruid af met peper, zout en provençiaalse kruiden naar smaak
- Laat de saus, zonder het deksel 1 à 2 uur sudderen op een laag vuurtje, tot alle groentjes gaar zijn en de saus een goeie consistentie heeft
- Dien op met pasta en vegan kaas
- SMAKELIJK!