Waarschijnlijk is deze vegan versie van pasta carbonara voor meerdere redenen een heiligschennis en een taboe in de italiaanse keuken, maar who cares.
Het is minstens even lekker en minstens even ongezond dan de klassieke versie 🙂
Bonus: er hebben geen dieren voor geleden.
Voor 2 á 3 personen:
🥦 Ingrediënten:
- 250 ml kookroom (ik gebruik de 14% sojaroom van @alpro )
- 50 g vegan geraspte parmezaanse kaas + nog wat extra (ik gebruik die van @gondino , oa te koop in de bioplanet)
- Peper
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teentje look, geperst
- 200 gr vegan spekjes (ik gebruik die van @vivera, te koop in de gewone supermarkten)
- Een handje verse peterselie
- Pasta voor 2 á 3 personen
🥦 Bereiding:
- Kook de pasta 2 minuten minder gaar dan op de verpakking staatn, spoel af met koud water en zet even aan de kant.
- Meng in een kom de vegan room samen met de vegan parmezaanse kaas, kruid af met peper en zet even aan de kant
- Bak de sjalot samen met de look en de vegan spekjes in een grote pan, voeg de pasta en het room-kaas mengsel toe en laat nog een paar minuutjes verder bakken
- Bestrooi de pasta in je bord met nog wat extra parmezaanse kaas en een blaadje peterselie. Kruid verder af met peper naar smaak.
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten