Voor 3 á 4 personen (afhankelijk van hoeveel aperitief er was)
🌱 Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 1 ui
- 1 el Ras el hanout
- Snuifje peper & zout
- 800 gr verse tomaten (ik gebruik in deze video pruimtomaten)
- 2 middelgrote of 1 grote zoete aarappel (ong 400 gr)
- 1 blokje groentebouillon
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 10 dadels
- 100 gr vegan feta (violife white greek, te vinden in de supermarkten)
- Een paar blaadjes peterselie
- couscous voor 3 á 4 personen
➡️ Bereiding
- Snij de ui fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de kruiden toe en laat een paar minuutjes meebakken
- Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en voeg toe
- Snij de tomaten in blokjes en voeg toe
- Voeg het bouillonblokje en de kikkerwten toe
- Ontpit en snij de dadels in kleine stukjes en voeg toe
- Doe het deksel op de pot
- Laat het stoofpotje ong 30 min op een laag vuurtje sudderen tot de zoete aardappel gaar is
- Haal de laatste 10 min het deksel van de pot zodat het water kan verdampen
- Dien op met couscous
- Strooi wat vegan violife white greek kaas en een paar blaadjes peterselie over het stoofptoje
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten