• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Marokkaans stoofpotje

Voor 3 á 4 personen (afhankelijk van hoeveel aperitief er was)


🌱 Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 1 el Ras el hanout
  • Snuifje peper & zout
  • 800 gr verse tomaten (ik gebruik in deze video pruimtomaten)
  • 2 middelgrote of 1 grote zoete aarappel (ong 400 gr)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 10 dadels
  • 100 gr vegan feta (violife white greek, te vinden in de supermarkten)
  • Een paar blaadjes peterselie
  • couscous voor 3 á 4 personen

➡️ Bereiding

  • Snij de ui fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de kruiden toe en laat een paar minuutjes meebakken
  • Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en voeg toe
  • Snij de tomaten in blokjes en voeg toe
  • Voeg het bouillonblokje en de kikkerwten toe
  • Ontpit en snij de dadels in kleine stukjes en voeg toe
  • Doe het deksel op de pot
  • Laat het stoofpotje ong 30 min op een laag vuurtje sudderen tot de zoete aardappel gaar is
  • Haal de laatste 10 min het deksel van de pot zodat het water kan verdampen
  • Dien op met couscous
  • Strooi wat vegan violife white greek kaas en een paar blaadjes peterselie over het stoofptoje
  • SMAKELIJK

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Empanadas
Chocoladetaart
  • Elara by LyraThemes